مشاوره, وردپرس

cms چیست؟

فهرست مطالب

سیستم مدیریت محتوا چیست؟

در دنیای کسب و کار کلمات اختصاری زیادی وجود دارد که باید آنها را به خاطر داشته باشید. SEO، CRM، SERP، CDN و CMS تنها چند مورد مهم هستند. با توجه به اینکه بیش از 68 میلیون سایت با انواع CMS ساخته شده است این کلمه از اهمیت ویژه ای برخوردار است. CMS  مخفف Content Management System به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد. که یک راه حل ساده برای راه اندازی سایت می باشد مخصوصا اگر در طراحی سایت مبتدی باشید. ( البته که سیستم های مدیریت محتوا نیاز به تخصص های خاصی دارد ) در این پست، CMS چیست و چگونه کار می کند، تعریف می کنیم. سپس به نحوه استفاده از CMS برای مدیریت زیرساخت‌های سایت خود می‌پردازیم تا بتوانید بر ایجاد محتوای هیجان‌انگیز و لذت‌بخش که منجر به تبدیل مشتریان میشود تمرکز کنید. ما با نگاهی به برخی از محبوب ترین پلتفرم های CMS در بازار به پایان می رسانیم. پس شروع میکنیم:

CMS چیست؟

CMS، مخفف سیستم مدیریت محتوا، در حقیقت یک برنامه نرم افزاری است که به کاربران اجازه می دهد وب سایتی را بدون نیاز به کدنویسی از ابتدا بسازند و مدیریت کنند یا اصلاً بدانند چگونه کدنویسی کنند. سیستم مدیریت محتوا چیست به وسیله CMS، می توانید محتوا را در یک رابط کاربر پسند ایجاد، مدیریت، اصلاح و منتشر کنید. شما می توانید طراحی و عملکرد سایت خود را با دانلود یا خرید قالب ها و افزونه ها به جای کدنویسی سفارشی کنید. شما می توانید چندین کاربر داشته باشید که در قسمت back-end سایت کار می کنند. شاید تعجب کنید که چگونه یک نرم افزار همه این کارها را انجام می دهد. برای پاسخ به این سوال، بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه عملکرد CMS بیندازیم.

CMS چطور کار میکند؟

سیستم مدیریت محتوا (CMS) یک برنامه نرم افزاری است که به کاربران امکان می دهد محتوای دیجیتالی را معمولاً برای وب سایت ها یا سایر پلت فرم های آنلاین ایجاد، مدیریت و منتشر کنند. یک CMS در هسته خود از دو جزء اصلی تشکیل شده است: یک سیستم ایجاد محتوا و یک سیستم تحویل محتوا. سیستم ایجاد محتوا جایی است که کاربران می توانند با استفاده از ابزارها و ویژگی های مختلف، محتواهایی مانند متن، تصاویر و ویدئوها را ایجاد و ویرایش کنند. از طرف دیگر سیستم تحویل محتوا وظیفه نمایش محتوا به بازدیدکنندگان وب سایت یا سایر کاربران را بر عهده دارد. هنگامی که یک کاربر، محتوای جدیدی را در یک CMS ایجاد می کند، معمولاً در یک پایگاه داده اطلاعاتی همراه با متادیتا مانند برچسب ها، دسته ها و تاریخ انتشار ذخیره می شود. این امر باعث می‌شود که کاربران به راحتی بتوانند مطالب خاصی را در زمان بعدی جستجو و بازیابی کنند. cms چطور کار میکند؟ پس از ایجاد و ذخیره محتوا، می توان آن را با استفاده از قالب ها یا تم ها در وب سایت یا سایر پلتفرم ها منتشر کرد. این قالب ها چیدمان و طراحی محتوا را مشخص می کنند و از نمایش مداوم و حرفه ای آن در تمام صفحات وب سایت اطمینان حاصل می کنند. برخی از سیستم های مدیریت محتوا، دارای ویژگی های اضافی مانند تجزیه و تحلیل، ابزارهای بهینه سازی موتور جستجو (SEO) و قابلیت های مدیریت کاربر هستند. این ویژگی ها می تواند به صاحبان وب سایت کمک کند تا محتوای خود را برای موتورهای جستجو بهینه کنند، رفتار و تعامل کاربر را ردیابی کنند و دسترسی و مجوزهای کاربر را مدیریت کنند. در یک سطح فنی تر، یک سیستم مدیریت محتوا با ذخیره محتوای در یک پایگاه داده ساختاریافته و با استفاده از نرم افزار، برای بازیابی و نمایش آن محتوا در یک وب سایت یا سایر پلت فرم های دیجیتال کار می کند. هنگامی که کاربر محتوای جدیدی ایجاد می کند، معمولاً این کار را با استفاده از ویرایشگر بصری یا ویرایشگر متن انجام می دهد که کد HTML تولید می کند که ساختار و قالب بندی محتوا را توصیف می کند. سپس این کد HTML در پایگاه داده یا فایل سیستم CMS ذخیره می شود که جستجو و بازیابی قطعات خاصی از محتوا را آسان می کند. هنگامی که درخواستی برای یک محتوای خاص ارائه می شود، CMS کد HTML را از پایگاه داده یا سیستم فایل بازیابی می کند و از آن برای تولید یک صفحه وب یا سایر دارایی های دیجیتال استفاده می کند. این فرآیند ممکن است شامل اعمال یک قالب یا موضوع به کد HTML باشد که طرح و طراحی محتوا را مشخص می کند. ویژگی‌های مدیریت کاربر به صاحبان وب‌سایت اجازه می‌دهد تا کنترل کنند چه کسانی به CMS دسترسی دارند و چه مجوزهایی دارند، در حالی که ابزارهای تجزیه و تحلیل بینشی درباره نحوه تعامل کاربران با محتوا ارائه می‌دهند. ابزارهای سئو به بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجو، بهبود دید و رتبه بندی جستجو کمک می کند. به طور کلی، یک سیستم مدیریت محتوا یک راه کارآمد و کاربرپسند برای صاحبان وب سایت و سازندگان محتوا برای مدیریت و انتشار محتوای دیجیتال فراهم می کند و به آنها اجازه می دهد تا بر ایجاد محتوای با کیفیت بالا تمرکز کنند که مخاطبان خود را درگیر و آگاه کند.

نحوه استفاده از CMS

یک CMS از دو بخش اصلی تشکیل شده است: برنامه مدیریت محتوا (CMA) و برنامه تحویل محتوا (CDA). در مجموع، این برنامه ها اساساً تمام کدها، پرس و جوهای پایگاه داده و زیرساخت ها را در قسمت back-end سایت مدیریت می کنند تا بتوانید روی قسمت front سایت خود تمرکز کنید. برای مثال، به جای شروع با یک صفحه خالی HTML، ویرایشگر محتوا را باز می‌کنید و می‌توانید متن پررنگ، پیوندها و CTA اضافه کنید، و تصاویر و جداول را با کشیدن و رها کردن چند ماژول یا کلیک کردن روی چند دکمه به جای نوشتن، درج کنید. HTML، CSS و جاوا اسکریپت را خارج کنید. در اینجا نگاهی می اندازیم به اینکه برای مثال، ایجاد یک پست وبلاگ با استفاده از وردپرس چقدر آسان است. نحوه استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ایجاد تغییرات دیگر در سایت خود، مانند تغییر ساختار لینک ها یا نصب برنامه های افزودنی ( پلاگین ها )، کافی است به بخش مربوطه در پنل مدیریت خود بروید. این CMA در جریان است: همه این تغییرات در یک رابط بصری ایجاد می شوند که کد را از شما به عنوان کاربر نهایی پنهان می کند. وقتی تغییرات را تمام کردید، CDA محتوایی را که وارد CMA کرده‌اید می‌گیرد، کد را جمع‌آوری می‌کند، آن را ذخیره میکند و برای بازدید کنندگان به نمایش میگذارد.این بدان معناست که وقتی می‌خواهید یک پست وبلاگ جدید منتشر کنید، به جای آپلود دستی یک صفحه در سرور، فقط باید دکمه انتشار را فشار دهید. اکنون که متوجه شدیم CMS چیست، چگونه کار می کند و چگونه از آن استفاده کنیم، بیایید مزایای استفاده از آن را در ساختن یک سایت از ابتدا یا استفاده از ابزار ساخت وب سایت بررسی کنیم.

چرا CMS استفاده میکنیم؟

ما قبلاً به برخی از مزایای استفاده از CMS اشاره کرده‌ایم، اما بیایید به چند روش خاص که می‌تواند بر فرآیند راه‌اندازی، بهره‌وری تیم و دیده شدن آنلاین شما تأثیر بگذارد نگاهی بیندازیم.

  1. بدون نیاز به دانش کدنویسی

سیستم‌های CMS با امکان ساختن وب‌سایت‌های بدون کدنویسی به غیر توسعه‌دهندگان و سایر کاربران، به ایجاد انقلابی در طراحی وب کمک کرده‌اند. دوران تکیه بر توسعه دهندگان و طراحان وب برای ایجاد حضور آنلاین برای تجارت شما گذشته است.( البته امروزه با پیشرفته شدن سیستم های مدیریت محتوا، این سیستم ها هم متخصصین مجرب خود را دارند)

می‌توانید محتوا را ایجاد و مدیریت کنید، طراحی سایت خود را سفارشی کنید، و افزونه ها را برای افزودن قابلیت به سایت خود نصب کنید ( همه بدون نیاز به کدنویسی). (نکته مهم این است که اکثر پلتفرم ها به شما امکان می دهند کد سفارشی را برای کنترل دقیق تر روی سایت خود نیز اضافه کنید.)

در نتیجه، کاربرانی که منابع فنی و زمان محدودی دارند همچنان می توانند یک وب سایت قدرتمند برای کسب و کار خود بسازند.

  1. همکاری آسان

چندین کاربر می توانند به طور همزمان به یک CMS دسترسی داشته باشند و در آن کار کنند. این بدان معناست که در هر روز، بازاریابان شما می‌توانند محتوا تولید کنند، متخصصان فناوری اطلاعات شما پروتکل‌های امنیتی را پیاده‌سازی می‌کنند، و توسعه‌دهندگان شما کد سفارشی را به موضوع شما اضافه می‌کنند. در واقع، همه آنها می توانند در یک صفحه فرود کار کنند.

به طور خلاصه، یک CMS می تواند به بهبود گردش کار و بهره وری در تیم شما کمک کند.

  1. نقش ها و مجوزهای کاربر

یک CMS به شما امکان می دهد که به لطف نقش ها و مجوزهای کاربر داخلی (و اغلب قابل تنظیم) به کارآمدترین و ایمن ترین شکل ممکن همکاری کنید. این بدان معناست که نویسندگان محتوا، برای مثال، می‌توانند تمام مجوزهایی را که برای نوشتن، انتشار و مدیریت محتوا نیاز دارند، داشته باشند. اما نمی‌توانند افزونه‌ها را حذف کنند یا به‌طور قابل توجهی عملکرد سایت را تغییر دهند.

بدون CMS، برای ایجاد نقش‌ها و مجوزهای کاربر در جاوا اسکریپت، باید شرایط و بررسی‌های بسیار پیچیده‌ای را کدنویسی کنید.

  1. ویژگی ها و پلاگین ها SEO

پلتفرم های CMS ویژگی های داخلی و همچنین افزونه هایی را برای کمک به شما در بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو ارائه می دهند.

با استفاده از ابزارها، می توانید:

  • عناوین صفحات و توضیحات متا را سفارشی کنید
  • ساختارهای URL مناسب سئو را انتخاب کنید. ( برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو، محتوای سئو چیست را مطالعه بفرمایید )
  • نقشه سایت XML ایجاد کنید
  • متن جایگزین تصویر را اضافه کنید
  • ریدایرکت های 301 و سایر ریدایرکت ها را ایجاد کنید.
  • زمان بارگذاری صفحه را بهینه سازی کنید.

اجرای این بهترین شیوه ها به بهبود شانس شما برای رتبه بندی در گوگل و سایر موتورهای جستجوی اصلی کمک می کند.

  1. ویژگی های امنیتی

پلتفرم‌های CMS همچنین ویژگی‌ها و افزونه‌های داخلی را برای کمک به امنیت سایت خود ارائه می‌دهند. برخی حتی یک تیم امنیتی اختصاصی ارائه می دهند.

  1. قالب های از پیش طراحی شده

اکثر پلتفرم های CMS دارای مجموعه ای از قالب های از پیش طراحی شده هستند که می توانید از آنها برای سفارشی سازی سریع ظاهر سایت خود استفاده کنید. آنها همچنین می توانند بر رفتار سایت شما تأثیر بگذارند.

برای مثال، انتخاب یک قالب ریسپانسیو، به شما این اطمینان را می دهد که سایت شما در هر دستگاهی خوب به نظر می رسد، بدون اینکه نیازی به نوشتن یک سری کد داشته باشید. قالب‌ها نه تنها در زمان طراحی شما قبل از راه‌اندازی سایت صرفه‌جویی می‌کنند، بلکه می‌توانند طراحی مجدد وب‌سایت را بسیار سریع‌تر و ساده‌تر کنند.

قالب های از پیش طراحی شده ی سیستم های مدیریت محتوا

  1. به روز رسانی ساده

همانطور که در بالا توضیح داده شد، یک سیستم مدیریت محتوا به شما امکان می دهد تغییرات را در سایت خود سریعتر و آسان تر انجام دهید. از به روز رسانی های اصلی، مانند طراحی مجدد وب سایت، به روز رسانی های جزئی، مانند تغییر تصویر در صفحه اصلی خود. به‌جای استخدام یک توسعه‌دهنده مستقل یا تلاش برای ویرایش کد، می‌توانید به داشبورد CMS خود بروید تا محتوای وب‌سایت خود را به‌روزرسانی و ویرایش کنید. این به شما امکان می دهد محتوای خود را پویا و مرتبط نگه دارید.

  1. قابلیت وبلاگ نویسی

وبلاگ نویسی طیف وسیعی از مزایا را به ویژه برای مشاغل ارائه می دهد. این می تواند به هدایت ترافیک به وب سایت شما، تبدیل ترافیک به مشتری، ایجاد قدرت در یک صنعت خاص، ایجاد بک لینک و دستیابی به نتایج بلند مدت دیگر کمک کند. اما ساختن یک وبلاگ از ابتدا، حتی برای توسعه دهندگان با تجربه، دشوار است.

مزیت اصلی استفاده از CMS این است که اکثر آنها عملکرد داخلی وبلاگ نویسی (یا برنامه های افزودنی) را ارائه می دهند، بنابراین شروع به ایجاد و انتشار محتوای وبلاگ و بهره مندی از مزایای آن آسان است..

  1. زمانبندی محتوا

امکان زمانبندی برای انتشار محتوا برای هر سیستم مدیریت محتوا بسیار مهم و ضروری است. هنگام ساختن یک سایت از ابتدا، می‌توانید محتوا را برنامه‌ریزی کنید، اما به ترکیبی از کدنویسی و ابزارهایی مانند GitHub نیاز دارد. با یک CMS، زمان‌بندی محتوا به آسانی کلیک کردن روی یک دکمه است. بیشتر پلتفرم‌ها به شما اجازه می‌دهند که برنامه‌ریزی بیشتری از پست‌های وبلاگ را نیز انجام دهید. برای مثال، با وردپرس شما میتوانید تاریخ و ساعت دقیق انتشار محتوایی که امروز روی سایتتون قرار داده اید را مشخص کنید و برای مثال تعیین کنید 10 روز دیگر در ساعتی مشخص این محتوا را انتشار دهد.

  1. دسترسی آسان

با یک پلتفرم CMS، می توانید تقریباً در هر دستگاهی که به اینترنت متصل است، به سایت خود دسترسی داشته باشید و آن را ویرایش کنید. این بسیار ساده تر از جایگزین ساختن یک سایت از ابتدا است، که مستلزم آن است که در دستگاهی متصل به سرور باشید. یا از راه دور متصل شوید. به‌علاوه، بیشتر سیستم‌های مدیریت محتوا دارای یک داشبورد یا کنترل پنل هستند که می‌توانید به محتوا، طرح زمینه، افزونه‌ها، تنظیمات و موارد دیگر دسترسی داشته باشید. همه در یک مکان. اگر سایت شما در حال رشد است، ممکن است لازم باشد به آن ارتقا دهید یک CMS برای رفع نیازهای شما می توانید با بررسی چند مورد از بهترین سیستم های مدیریت محتوا در زیر، جستجوی خود را شروع کنید:

  • WordPress
  • Joomla
  • Drupal
  • Magneto
  • Webflow
  • Ghost
  • و ….
سیستم مدیریت محتواکاربرد
وردپرسمناسب برای مشاغل کوچک
جوملاقابلیت های بالا در پلتفرم
دروپالمناسب برای شرکت ها و سازمان های داخلی
مجنتومناسب برای کسب و کارهای تجارت الکترونیک
web flowمناسب برای طراحان وب و آژانس ها
 

اکنون به بررسی جزئی تری از هرکدام از
موارد بالا میپردازیم تا با جزئیات بیشتری از هرکدام از این موارد آشنا بشیم :

  • وردپرس

ایده آل برای: مشاغل کوچک

چرا از وردپرس استفاده کنید: وردپرس یک پلت فرم خود میزبانی است که میلیون ها سایت با ان طراحی شده اند. شما می توانید به راحتی و به سرعت یک سایت وردپرس را با استفاده از ویرایشگر گوتنبرگ یا سایر افزونه های صفحه ساز بسازید و سپس آن را با هر یک از هزاران افزونه و تم موجود در دایرکتوری رسمی وردپرس یا سایر سایت های شخص ثالث سفارشی کنید. آیا می خواهید فرم ها و چت زنده را به سایت خود اضافه کنید؟ قالبی می‌خواهید که مشخصات و امکاناتی نظیر آنچه که در تصور دارید را برای شما فراهم کند؟ با استفاده از پلاگین‌ها و تم‌های وردپرس، می‌توانید تجربه منحصر به ‌فردی را برای برند خود ایجاد کنید.

سیستم مدیریت محتوای وردپرس

  • جوملا

چرا از جوملا استفاده کنید؟

صاحبان سایت‌هایی که به دنبال قابلیت‌های بیشتر در پلتفرم هستند، ممکن است جایگزین وردپرس مانند جوملا را امتحان کنند. جوملا مانند وردپرس، یک CMS منبع باز است. چیزی که جوملا را متمایز می کند پشتیبانی چند زبانه داخلی و گزینه های مدیریت کاربر و محتوا پیشرفته است که آن را برای عضویت، انجمن و سایت های شبکه های اجتماعی ایده آل می کند. به عنوان مثال، UIDAI یک وب سایت چند زبانه است که توسط جوملا طراحی شده است.
سیستم مدیریت محتوای جوملا

https://uidai.gov.in/

  • دروپال
    مناسب برای: شرکت ها و سازمان های دولتیچرا از دروپال استفاده کنید؟دروپال یک CMS بسیار انعطاف پذیر است که مورد علاقه شرکت های بزرگ و سازمان های دولتی است. در حالی که برای استفاده کامل از قدرت این پلتفرم به تجربه توسعه وب نیاز دارید، نیازی نیست که از ابتدا شروع کنید. علاوه بر ویژگی های آن، می توانید از بین 47000 ماژول موجود در فهرست راهنمای آن و هزاران تم رایگان در مخزن تم خود برای ایجاد یک سایت پیچیده که حجم زیادی از داده ها و ترافیک سنگین را مدیریت می کند اقدام کنید، مانند وب سایت مرکز پزشکی دانشگاه راش.

    Rush University

  • مجنتو
    ایده آل برای: کسب و کارهای تجارت الکترونیکچرا از Magento استفاده کنید?نسخه خود میزبان Magento که به عنوان منبع باز مجنتو شناخته می شود، مانند دروپال مناسب برای دنیای تجارت الکترونیک است. بسیار انعطاف پذیر و امن است، اما یادگیری و استفاده از تمام قابلیت ها و برنامه های افزودنی داخلی آن دشوار است.

سیستم مدیریت محتوا مجنتو

با Magento، می‌توانید چندین فروشگاه را مدیریت کنید، از چندین ارائه‌دهنده حمل‌ونقل در سراسر جهان استفاده کنید، و در کشورها، زبان‌ها و ارزهای مختلف معاملات انجام دهید  که همه در یک داشبورد هستند. بنابراین، اگر زمان و منابع لازم برای سرمایه‌گذاری در راه‌اندازی و نگهداری را دارید، شما می توانید یک فروشگاه آنلاین با موجودی محصول عظیم و دسترسی جهانی ایجاد کنید.

  • webflow

ایده‌آل برای: طراحان وب و آژانس‌ها

چرا از Webflow استفاده کنید؟

Webflow یک سیستم مدیریت محتوای «بصری» است که برای پر کردن شکاف بازار برای طراحان وب طراحی شده است که می‌خواهند بر ایجاد و سفارشی‌سازی سایت‌ها بدون نگرانی از میزبانی، امنیت، تمرکز کنند. با Webflow، می توانید با یکی از صدها الگوی از پیش ساخته شده شروع کنید یا با استفاده از Webflow Designer که در زیر نشان داده شده است، از ابتدا شروع کنید.

همچنین می توانید عملکرد سایت خود را از طریق HTML گسترش دهید. از آنجایی که به حداقل دانش HTML، CSS و طراحی وب نیاز دارد، Webflow برای طراحان یا آژانس های فریلنسر مناسب است.

  • ghost

ایده‌آل برای: بلاگرها

چرا از Ghost استفاده کنید؟

اگر به دنبال یک CMS ساده‌تر و سبک‌تر برای وبلاگ‌نویسی هستید، Ghost یک گزینه عالی است. Ghost یک CMS بدون هد است، به این معنی که بدنه آن (مخزن محتوا) از سر آن (لایه ارائه) جدا شده است. اساساً، این به شما امکان می دهد محتوا را ایجاد و مدیریت کنید و سپس آن محتوا را از طریق Node.js API  تحویل دهید. یکی دیگر از ابزارهای آن که ترجیح می دهید از آن استفاده کنید این است که به هر پلتفرم و کانالی، از ساعت های هوشمند گرفته تا هدست های واقعیت مجازی متصل می شود. با یک ویرایشگر بصری و ابزارهای سئو داخلی، Ghost برای وبلاگ نویسان و مبتدیانی که خواهان یک سایت ساده برای ایجاد و مدیریت هستند، جذاب است.

برای ساخت سایت خود از سیستم مدیریت محتوا استفاده کنید.

استفاده از یک سیستم مدیریت محتوا برای ساخت و مدیریت سایت می تواند به رشد شما در طول زمان کمک کند. یک CMS نه تنها تمام محتوای وب شما را در یک مکان ذخیره می کند، بلکه از همکاری بین تیم ها نیز پشتیبانی می کند، امکان به روز رسانی سریع و آسان را فراهم می کند و قالب ها و برنامه های افزودنی را برای سفارشی کردن سایت شما ارائه می دهد.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *