وردپرس

وردپرس چیست؟

فهرست مطالب

وردپرس چیست؟

وردپرس ساده‌ترین و محبوب‌ترین روش برای ایجاد وب‌سایت یا وبلاگ شخصی شماست. به‌طور واقعی، وردپرس بیش از 42.7 درصد از تمام وب‌سایت‌های موجود در اینترنت را شامل می‌شود. بله، از هر چهار وب‌سایتی که بازدید می‌کنید، بیش از یکی احتمالاً با وردپرس ساخته شده است.از نظر فنی وردپرس چیست ، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است ، به این معنا که هر کسی می‌تواند به صورت رایگان از نرم‌افزار وردپرس استفاده کرده یا آن را تغییر دهد.

سیستم مدیریت محتوا در اصل ابزاری است که مدیریت جنبه‌های مهم وب‌سایت شما مانند محتوا را بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی آسان می‌کند.

نتیجه نهایی این است که وردپرس ایجاد وب‌سایت را برای همه حتی کسانی که توسعه‌دهنده نیستند ممکن و قابل دسترس می‌سازد.

وردپرس چیست

رتبه محبوبیتنام سیستم مدریت محتوا
1wordpress
2joomla
3drupal
4wix
5squarespace

وب سایت معتبر و معروف wpzoom یک سری فکت بسیار جالب در مورد میزان و درصد استفاده از سایت های وردپرسی منتشر کرده است که در متن زیر به بررسی متن دقیق آن و همچنین ترجمه ی آن خواهیم پرداخت :

Quick Facts: WordPress Statistics in June 2024

  • WordPress powers 43.4% of all websites as their CMS.

  • Around 474 million websites are built on WordPress.

  • WordPress dominates the CMS market with a 62.7% share.

  • There are over 30,000 WordPress themes available.

  • More than 70,000 plugins are available for WordPress.

  • WooCommerce is the top e-commerce platform, holding a 35.80% market share.

 

ترجمه :

  • وردپرس 43.4 درصد از تمام وب سایت ها را به عنوان CMS آنها قدرت می دهد.
  • حدود 474 میلیون وب سایت بر روی وردپرس ساخته شده اند.
    وردپرس با سهم 62.7 درصدی بر بازار CMS تسلط دارد.
  • بیش از 30000 قالب وردپرس در دسترس است.
  • بیش از 70000 افزونه برای وردپرس موجود است.
  • WooCommerce برترین پلتفرم تجارت الکترونیک است که 35.80 درصد از سهم بازار را در اختیار دارد.

وردپرس چگونه کار می کند ؟

وردپرس عمدتاً بر روی بخش back-end وب‌سایت شما تمرکز دارد و پایه‌ای برای ساخت front وب‌سایت شما فراهم می‌کند. برای داشتن یک Backend وردپرس کارآمد در وب‌سایت، دو عنصر اساسی نیاز است:

  1. هسته وردپرس: هسته وردپرس شامل فایل‌ها و کدهای ضروری برای نصب وردپرس است. بدون هسته وردپرس، وب‌سایت شما قابل اجرا نخواهد بود. نصب این هسته باید اولین گام شما باشد.
  2. پایگاه داده: یک پایگاه داده نیز باید وجود داشته باشد که از وب‌سایت شما پشتیبانی کند. خوشبختانه، بسیاری از ارائه‌دهندگان هاستینگ معتبر مانند SiteGround و Cloudways، در بیرون از ایران و تقریبا تمامی سرویس دهنده های داخلی، نصب وردپرس با یک کلیک را ارائه می‌دهند. در طی این نصب، آنها به‌طور خودکار یک پایگاه داده برای وب‌سایت شما ایجاد می‌کنند. اگر قصد دارید وردپرس را به‌صورت دستی روی وب‌سایت خود نصب کنید، باید یک پایگاه داده MySQL نیز ایجاد کنید.

به این ترتیب، وردپرس به شما امکان می‌دهد تا به‌راحتی و بدون نیاز به دانش فنی عمیق، وب‌سایت خود را راه‌اندازی و مدیریت کنید.

وردپرس می تواند بر روی سرورهای لینوکس، ویندوز یا BSD اجرا شود. با این حال، به دلیل نیازهای اصلی آن برای محیط اجرای PHP و پایگاه داده سازگار با MySQL، این برنامه در محیط لینوکس بهترین کار را ارائه میدهد. همچنین می‌توانید اسکریپت را روی چارچوب‌های سرور جایگزین مانند Nginx، LiteSpeed، IIS یا Caddy اجرا کنید، اما بسیاری از تنظیمات CMS برای کار کردن به فایل htaccess. Apache نیاز دارند. اکثر کاربران می توانند وردپرس را با یک کلیک با استفاده از Softaculous یا نصب کننده خودکار نرم افزار جایگزین نصب کنند. اکوسیستم وردپرس شامل میلیون‌ها توسعه‌دهنده حرفه‌ای PHP، HTML، CSS و جاوا اسکریپت است که پلاگین‌ها و مضامین متن‌باز را برای استفاده در سراسر جهان می‌سازند. هزاران وبلاگ، دوره، ویدئو و آموزش اختصاص داده شده به آموزش اصول اصلی توسعه WP به مبتدیان وجود دارد. در مقابل، برنامه‌نویسی پلاگین‌ها و تم‌های سفارشی می‌تواند نیازمند سال ها زمان برای یادگیری باشد. برای اطلاعات بیشتر می توانید به راهنمای توسعه دهنده وردپرس و مرجع رسمی کد وردپرس نگاهی بیندازید. می توانید منابع خاصی در مورد کلاس های اصلی وردپرس در Codex پیدا کنید. از طرف دیگر، تیم پشتیبانی فنی مهرزاد وب با محبوب ترین سیستم مدیریت محتوا آموزش دیده اند و خوشحال خواهند شد که به شما کمک کنند.

هسته وردپرس

هسته وردپرس مجموعه کاملی از فایل های منتشر شده توسط Automattic در یک توزیع رسمی است. نسخه فعلی آن 6.6 است که از جولای 2024 در دسترس است. هر نسخه اصلی پلتفرم وردپرس شامل ویژگی ها و عملکردهای جدید و همچنین پشتیبانی از آخرین استانداردهای برنامه نویسی است. هسته وردپرس شامل تمام کدهای PHP مورد نیاز برای کارکرد بهینه و درست این سیستم مدیریت محتوا می باشد. هسته از طریق افزونه‌ها و ویجت‌های مختلف گسترش می‌یابد که توسط ادمین وب سایت در بخش مدیریت قابل نصب است.

توابع وردپرس

اگر نیاز به اضافه کردن کد PHP سفارشی به یک وب سایت وردپرسی دارید اما نمی خواهید عملکرد کامل یک افزونه را داشته باشید، فایل functions.php در هسته سیستم مدیریت محتوا به شما امکان می دهد قطعه هایی را اضافه کنید که نتایج دلخواه را ایجاد کند. فایل functions.php به شما این امکان را می دهد که تمام کدهای سفارشی خود را در یک مکان ادغام کنید تا تغییرات اعمال شده در یک وب سایت وردپرس قابل اجرا باشد. فایل های وردپرس بسیاری از توابع مفید PHP را تعریف می کنند. برخی از توابع که به عنوان برچسب های قالب شناخته می شوند، به ویژه برای استفاده در قالب های وردپرس تعریف شده اند. همچنین برخی از توابع مربوط به اکشن ها و فیلترها (Plugin API) وجود دارد که بنابراین عمدتاً برای توسعه پلاگین ها استفاده می شود. یکی دیگر از گزینه های مفید فایل functions.php توسعه یک پلاگین مخصوص سایت است. این به کد شما اجازه می دهد تا از طریق توالی پردازش PHP هسته وردپرس با کاهش خطر خطا، تقسیم شده و اجرا شود. با این حال، هزینه توسعه افزونه وردپرس سفارشی می تواند بسیار بیشتر از استفاده از اسنیپت ها باشد.

کلاس های وردپرس

کلاس‌های وردپرس برای پیاده‌سازی روش‌های برنامه‌نویسی شی‌گرا در میان توابع هسته، پلاگین و تم استفاده می‌شوند. هنگامی که یک کلاس به صورت جهانی در وردپرس اعلام شد، می‌توان آن را توسط افزونه‌ها و تم‌های دیگر از طریق هوک ها و توابع برای نمایش در طراحی ماژولار استفاده کرد. یکی از کلیدهای توسعه وردپرس این است که وقتی یک کلاس ایجاد می شود، به یک شی وابسته به تعریف متغیر خصوصیات تبدیل می شود. هوک های وردپرس را می توان از طریق کدهای سفارشی پیاده سازی کرد که اطلاعات را از توابع تعریف شده توسط خود کلاس می گیرد. برای اینکه اطلاعات پردازش شده در کلاس‌های وردپرس به‌عنوان فراخوانی از طریق هوک به افزونه‌های دیگر در دسترس باشد، اکشن باید به‌صورت عمومی اعلام شود. این محدوده متغیر خروجی را با توجه به یک تابع یا روشی که می تواند از طریق کدهای دیگر اعمال شود، تعیین می کند. API پلاگین وردپرس شامل یک تابع تماس است که می تواند با هر هوک سفارشی تعریف شده توسط یک کلاس ثبت شود. پس از ثبت قلاب در تنظیمات CMS، هر شیئی می تواند با اجرای کد هوک، یک callback را اجرا کند. این به توسعه دهندگان حرفه ای PHP اجازه می دهد تا ویژگی های جدیدی را به وردپرس اضافه کنند که بر اساس عملکرد سایر پلاگین ها و تم ها است.

هاست وردپرس و VPS

هاست وردپرس و vps وردپرس روی هر سخت افزار وب سرور با پشتیبانی از زبان برنامه نویسی PHP و پایگاه داده سازگار با MySQL نصب می شود. به تیم‌های توسعه حرفه‌ای که پلاگین‌ها و تم‌ها را برای سیستم مدیریت محتوای وردپرس می‌سازند، توصیه می‌شود از میزبانی VPS استفاده کنند زیرا مناسب‌ترین محیط برای سفارشی‌سازی‌ها را فراهم میکند.

وردپرس چه نوع وب سایت هایی را می تواند بسازد؟

سال‌ها پیش، وردپرس بیشتر به عنوان ابزاری برای ایجاد وبلاگ شناخته می‌شد، نه وب‌سایت‌های سنتی. اما این دیدگاه مدت‌هاست تغییر کرده است. امروزه، به لطف تغییرات در کد اصلی و اکوسیستم عظیم افزونه‌ها و قالب‌های وردپرس، می‌توانید هر نوع وب‌سایتی را با وردپرس بسازید.

به عنوان مثال، وردپرس نه تنها برای ایجاد وب‌سایت‌ها و وبلاگ‌های تجاری بسیار مناسب است، بلکه محبوب‌ترین راه برای راه‌اندازی فروشگاه‌های تجارت الکترونیک نیز محسوب می‌شود! با وردپرس می‌توانید انواع مختلفی از وب‌سایت‌ها را ایجاد کنید نمونه هایی از انواع سایت های مختلفی که می توان با وردپرس راه اندازی کرد را در زیر میتوانید مطالعه بفرمایید :

 
وب سایت های تجاری

وب‌سایت‌های تجاری معمولاً نیازمند ساختاری پیچیده‌تر از وبلاگ‌ها یا سایت‌های شخصی هستند و اغلب شامل صفحات و پست‌های بیشتری هستند. همچنین به امکانات اضافه تری نیاز دارند. با این حال، وردپرس با قابلیت‌های قدرتمند خود و جامعه برنامه نویسانی که به بهبود و توسعه مداوم آن کمک می‌کند، به‌خوبی از عهده این نیازها برمی‌آید.

شما می‌توانید قالبی را انتخاب کنید که بهترین عملکرد را برای نیازهای خاص شما داشته باشد و سپس آن را بر اساس نیازهای برند خود سفارشی کنید. افزونه‌های صفحه‌ساز مانند Elementor و Divi فرآیند طراحی و چیدمان صفحات را بسیار ساده‌تر می‌کنند.

با استفاده از افزونه‌های مختلف برای سئو، تجزیه و تحلیل و موارد دیگر، می‌توانید وب‌سایت تجاری خود را با وردپرس به‌راحتی مدیریت کرده و به رشد کسب‌وکار خود کمک کنید.

 
فروشگاه های تجارت الکترونیک

وردپرس به‌ویژه برای ایجاد فروشگاه‌های آنلاین عالی است. با استفاده از افزونه‌های تجارت الکترونیک مانند ووکامرس (WooCommerce) ، می‌توانید مدیریت محصولات، پرداخت‌ها و حمل‌ونقل را در بخش back end انجام دهید، در حالی که بازدیدکنندگان شما در بخش front end از تجربه خریدی لذت‌بخش بهره‌مند می‌شوند.

 
وبلاگ ها

وردپرس با توجه به منشأ خود در فضای وبلاگ‌نویسی، امکانات غنی و متنوعی را برای این منظور فراهم می‌کند، از جمله:

  • امکان تمایز بین پست‌ها و صفحات
  • انواع ویرایشگرهای قدرتمند برای ایجاد آسان پست‌ها
  • پست‌ها، برچسب‌ها و دسته‌بندی‌ها برای سازماندهی انواع محتواهای جامع بلاگ شما
  • گزینه‌هایی برای کاربران جهت کامنت گزاری در وبسایت و ارائه جواب توسط شما و دیگر کاربران

پس از نصب وردپرس، اولین کاری که باید انجام دهید انتخاب قالبی است که برای شما جذاب و متناسب با اهداف وبلاگ شما باشد. قالب‌هایی وجود دارند که طرح‌بندی‌های متنوعی از جمله اخبار، مجلات و … را ارائه می‌دهند.

سپس، برای هر قابلیتی که قالب انتخابی شما ندارد، می‌توانید افزونه‌های مورد نیاز را اضافه کنید. فقط باید توجه داشته باشید در نصب افزونه ها بر روی وب سایت خود هرگز زیاده روی نکنید.

 
وب سایت های نمونه کار

می‌توانید از میان قالب های متنوع و مختلف برای نمایش حرفه‌ای نمونه کارهای خود، بهترین و مناسب ترین قالب را انتخاب کنید، که این امر وردپرس را به گزینه‌ای عالی برای به نمایش گذاشتن برند شخصی‌تان تبدیل می‌کند. با استفاده از قابلیت “برگه” می‌توانید صفحه اصلی، صفحه درباره ما، صفحه تماس و موارد دیگر را ایجاد کنید، در حالی که قابلیت “پست‌ها” به شما امکان می‌دهد تا مطالب خاصی را که می‌خواهید برجسته کنید ( چه به صورت تصویر، متن، صدا یا ویدیو ) به نمایش بگذارید. همچنین شما می توانید برای نمایش بهتر تصاویر و جذب کردن مخاطب، نمونه کارهای خود را با افزونه های اسلایدر که حتی با چرخش های خاص همراه هستند فضای وبسایت خود را زیباتر و چشم نواز تر کنید.

 
سایت های عضویت ویژه

اگر میخواهید وبسایتی داشته باشید که از طریق عضویت افراد در سایت و ارائه امکانات خاص به آن ها کسب درآمد داشته باشید وردپرس افزونه‌هایی را برای ایجاد سایت‌های عضویتی فراهم کرده است. شما قادر خواهید بود پرداخت‌ها را مدیریت، سطوح عضویت را تنظیم و ثبت‌نام‌ها را نظارت کنید.

 
وب سایت رویداد

آیا می‌خواهید یک رویداد برگزار کنید؟ وردپرس امکان به اشتراک گذاری جزئیات رویداد و فروش بلیط را برای شما آسان می‌کند.

 
انجمن ها

یک وب‌سایت انجمن می‌تواند به عنوان یک فضای مفید برای کاربران برای پرسش و پاسخ یا به اشتراک گذاری مشاوره‌ها عمل کند. امروزه بسیاری از سایت های انجمنی در حال طراحی و یا باز طراحی با استفاده از وردپرس هستند.

 
وب‌سایت آموزش آنلاین

دانش‌آموزان می‌توانند در دوره‌های آموزشی آنلاین شرکت کرده، پیشرفت خود را پیگیری کنند، هم چنین آن ها میتوانند منابع آموزشی را دانلود و از امکانات دیگر یک وب‌سایت آموزش آنلاین بهره‌مند شوند. با استفاده از یک افزونه خاص به نام WordPress LMS، می‌توانید دوره‌های آموزشی آنلاین را از یک وب‌سایت وردپرس ارائه دهید.

 
وب سایت کسب و کار

بسیاری از کسب و کارها از حضور آنلاین در قالب یک وب‌سایت رشد خود را آغاز میکنند. اگر کسب و کار شما نیاز به یک وب‌سایت دارد تا مشتریان بتوانند درباره شرکت شما و خدمات ارائه شده توسط آن آگاه شوند، وردپرس یک گزینه بسیار مناسب است. مشتریان می‌توانند با شما تماس بگیرند، قیمت‌ها را بپرسند، قرار ملاقات تعیین کنند و از امکانات و اطلاعات دیگری که در سایت به آن ها ارائه میکنید بهره‌مند شوند.

 
شبکه های اجتماعی

شاید برای بسیاری از افراد شناخته شده نباشد، اما یک سایت وردپرسی را می‌توان به یک شبکه اجتماعی تبدیل کرد. داشتن یک شبکه اجتماعی وردپرسی به کاربران این امکان را می‌دهد که با یکدیگر ارتباط برقرار کنند، پیام ارسال کنند و فعالیت‌های دیگری انجام دهند.

ساده‌ترین راه برای ساخت شبکه اجتماعی خود با وردپرس است. افزونه‌هایی مانند BuddyPress برای این نوع وب‌سایت‌های اجتماعی بسیار مناسب هستند. این افزونه‌ها انعطاف‌پذیر بوده و به‌خوبی با هر وب‌سایت وردپرسی ادغام می‌شوند.

تنها شرط لازم برای ساخت یک شبکه اجتماعی با استفاده از وردپرس، استفاده از یک پلتفرم خود میزبانی مانند WordPress.org است.

 

سایت های رزومه برای ساخت رزومه شخصی شما ، سایت های چند زبانه برای ارائه و معرفی یک کسب و کار در سطح جهانی و تقریبا هر چیز دیگری که بتوانید در مورد آن رویا پردازی کنید را میتوان در وردپرس با استفاده از قالب ها، افزونه ها و در نهایت با کمک دانش برنامه نویسی راه اندازی کرد و از پشتیبانی آن لذت برد.

 

مزایا و معایب وردپرس

مزایای وردپرس:

وردپرس به عنوان یک پلتفرم رایگان و متن باز، با جامعه‌ای بزرگ و پر رونق و میلیون‌ها کاربر، طیف گسترده‌ای از افزونه‌ها را ارائه می‌دهد و برای تقریباً هر نوع وب‌سایتی مناسب است. در مدیریت یک سایت وردپرس، نیاز چندانی به متخصصان حرفه‌ای ندارید؛ اهداف طراحی شما به راحتی با استفاده از افزونه‌ها و قالب‌های موجود قابل دستیابی هستند.

وردپرس مدیریت محتوا را بسیار ساده می‌کند. رابط کاربری آسان آن به شما اجازه می‌دهد بدون نیاز به دانش برنامه‌نویسی، محتوای خود را مدیریت و منتشر کنید و صفحات وب حرفه‌ای و کاربردی ایجاد کنید. این قابلیت به شما امکان می‌دهد بخش‌های مختلف وب‌سایت خود را به صورت مستقل مدیریت کنید، بدون نیاز به پشتیبانی خارجی برای هر اصلاح یا به‌روزرسانی جزئی. همچنین، با افزونه‌هایی مانند WooCommerce، می‌توانید به سادگی یک فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کنید.

 

معایب وردپرس:

استفاده از وردپرس ممکن است با مشکلات امنیتی همراه باشد. به دلیل محبوبیت بالا، سایت‌های وردپرس هدف حملات سایبری بسیاری قرار می‌گیرند که ممکن است موجب آسیب‌پذیری بیشتر برخی از اپراتورهای وب‌سایت شود. با این حال، جامعه بزرگ توسعه‌دهندگان و متخصصان امنیتی به طور مستمر در حال بهبود امنیت وردپرس هستند و اغلب به‌روزرسانی‌های سریعی را برای بستن شکاف‌های امنیتی ایجاد می‌کنند.

وردپرس برای پردازش حجم زیادی از داده‌ها همیشه مناسب نیست. در این موارد، استفاده از یک سیستم مدیریت محتوای تخصصی‌تر می‌تواند گزینه بهتری باشد.

WordPress.org  یا  WordPress.com

wordpress.com or wordpress.org

صفحه اصلی میزبانی شده توسط WordPress.org

ما در مورد تفاوت بین WordPress.org و WordPress.com با جزئیات بیشتری صحبت کرده‌ایم، اما یک خلاصه کوتاه این تفاوت را در اینجا بیان می‌کنیم:

WordPress.org، که اغلب به عنوان “وردپرس خودمیزبان” شناخته می‌شود، یک نرم‌افزار متن‌باز و رایگان است که می‌توانید آن را بر روی هاست وب خود نصب کنید و یک وب‌سایت کاملاً مستقل ایجاد کنید.

WordPress.com یک سرویس میزبانی انتفاعی و پولی است که توسط نرم‌افزار WordPress.org پشتیبانی می‌شود. استفاده از آن ساده است، اما شما بسیاری از امکانات و انعطاف وردپرس خودمیزبان را از دست می‌دهید.

بیشتر اوقات، وقتی افراد از “وردپرس” صحبت می‌کنند، منظورشان وردپرس خودمیزبان در WordPress.org است. اگر می‌خواهید واقعاً مالک وب‌سایت خود باشید، WordPress.org معمولاً بهترین گزینه است.

تنها چیزی که برای شروع استفاده از وردپرس خودمیزبان نیاز دارید، یک سرویس میزبانی وردپرس و یک نام دامنه است.

ویژگی های وردپرس

وردپرس به عنوان یک پلتفرم ساخت وب‌سایت و سیستم مدیریت محتوا (CMS) دارای مجموعه‌ای از ویژگی‌های چشمگیر است. در اینجا فقط تعدادی از این ویژگی‌ها ذکر شده است:

  1. سئو: وردپرس یک پایه کد استثنایی برای بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) ارائه می‌دهد که به محتوای وب‌سایت شما کمک می‌کند تا در موتورهای جستجوی استاندارد مانند گوگل یا بینگ قابل دسترس باشد.قابل ذکر است با نتایج اخیر کاملا مشهود است که سایت های وردپرسی در زمینه سئو رشد های بسیار خوبی را داشته اند و از بسیاری از رقبای خود پیشی گرفته اند.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سئو به زبان ساده بهتر است مقاله سئو چیست در سایت مهرزاد وب را مطالعه بفرمایید.
  2. سرعت: وردپرس به منظور افزایش سرعت بارگذاری وب‌سایت، همواره در تلاش است تا کدهای مخرب را از هسته خود حذف کند. همچنین شما میتوانید به راحتی از افزونه های کش نیز برای افزایش سرعت سایت خود استفاده کنید.
  3. سازگاری با موبایل: بیشتر مضامین وردپرس به‌طور پیش‌فرض سازگار با موبایل ( اصطلاحا موبایل فرندلی ) هستند.
  4. کتابخانه فایل‌های رسانه‌ای: وردپرس شامل یک کتابخانه رسانه‌های داخلی است که به شما امکان می‌دهد فایل‌های رسانه‌ای مانند تصاویر یا فیلم‌ها را در صفحات یا نوشته‌های خود بارگذاری و درج کنید.
  5. رابط کاربری آسان: استفاده از وردپرس بدون نیاز به تنظیمات پیچیده بسیار آسان است و به سادگی قابلیت دسترسی دارد.
  6. منوهای سفارشی: وردپرس ایجاد منوهای ناوبری با پیوندهای به صفحات شما یا پیوندهای سفارشی را آسان می‌کند.
  7. وبلاگ داخلی: اضافه کردن وبلاگ به وب‌سایت شما به سادگی انتشار یک پست است.

چه کسی وردپرس را ساخته است و از چه زمانی ساخته شده است؟

وردپرس در سال ۲۰۰۳ به عنوان یک پروژه مستقل شروع به فعالیت کرد، از یک شاخه از پروژه قبلی به نام b2/cafelog ایجاد شده بود. این نرم‌افزار، که یک CMS و پلتفرم ساخت وب‌سایت است، از آن زمان توسط جامعه‌ی گسترده‌ای از توسعه‌دهندگان توسعه یافته است.

ایجاد اولیه وردپرس با همکاری مت مولنوگ و مایک لیتل انجام شد. پس از آن، Matt Mullenweg به عنوان شخصیت بارز وردپرس مطرح شد و همچنین بنیانگذار شرکت Automattic شد که سرویس انتفاعی WordPress.com را ارائه می‌دهد.

وردپرس به‌عنوان یک پلتفرم وبلاگ در سال ۲۰۰۳ آغاز شد و از آن زمان تاکنون به طور قابل توجهی توسعه یافته است.

ورژن ۱.۰ وردپرس در سال ۲۰۰۴ با نام رمز “دیویس” منتشر شد و شامل چندین قابلیت مانند گروه‌بندی محتوا و نظارت بر نظرات بود.

پس از آن، وردپرس به‌عنوان یک جایگزین مورد توجه برای دیگر سیستم‌های مدیریت محتوا قرار گرفت و با تغییر در ساختار قیمت‌گذاری توسط رقبا، مورد توجه بیشتری شد. با تأسیس شرکت Automattic توسط مت، وردپرس بیشتر رشد کرد و موفق به جذب سرمایه های بزرگتری شد.

وردپرس امروزه یک جامعه رو به رشد از توسعه‌دهندگان، طراحان، و وبلاگ‌نویسان است و در سال ۲۰۱۷ تجربه کاربری خود را با معرفی ویرایشگر جدیدی به نام گوتنبرگ بازطراحی کرد.که به صورت مداوم هم در حال رشد و بروزرسانی این افزونه می باشد.

چه کسانی از وردپرس استفاده می کنند؟

وردپرس به عنوان یکی از پرکاربردترین سیستم‌های مدیریت محتوا در جهان، توسط افراد عادی، کسب و کارهای بزرگ و نهادهای مختلف استفاده می‌شود. حالا به یک نمونه سایت‌های معروف که از وردپرس استفاده می‌کنند می‌پردازیم:

  • مایکروسافت:

   مایکروسافت از وردپرس برای تقویت وبلاگ رسمی خود استفاده می‌کند، همچنین برای وبلاگ‌هایی که به محصولات خاصی مانند ویندوز و اسکایپ اختصاص دارد.

وبسایت وردپرسی مایکروسافت

 

  • رولینگ استونز:

   وب سایت مشهور گروه موسیقی رولینگ استونز که به طور کامل از وردپرس استفاده می‌کند.

وبسایت وردپرسی رولینگ استونز

 

  • فیسبوک

وبسایت شرکتی و وردپرسی فیسبوک

 

فیس‌بوک از وردپرس برای وب‌سایت شرکتی خود استفاده می‌کند. این وب‌سایت تجاری شامل یک صفحه اصلی است که ویژگی‌های کلیدی برند و محصولات برجسته آن را نمایش می‌دهد. همچنین دارای یک بخش وبلاگ به نام “اتاق خبر” است.

 

  • نیویورک تایمز

وبسایت وردپرسی نیویورک تایمز

 

نیویورک تایمز برای وب‌سایت شرکتی خود از وردپرس استفاده می‌کند تا شرکت پشت این روزنامه نمادین را معرفی کند.

 

  • سونی موزیک

وبسایت وردپرسی سونی موزیک

 

 

سونی موزیک، یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان موسیقی در جهان، نماینده هنرمندان و لیبل‌های برجسته است. این شرکت برای وب‌سایت شرکتی خود از وردپرس استفاده می‌کند.

این تنها چند نمونه از سایت‌ها و برندهای معروفی هستند که از وردپرس بهره می‌برند. از جمله دیگر موارد می‌توان به برندهایی مانند NBC، CBS، USA Today، Time، Disney، Airbnb، Spotify، TechCrunch و حتی پایونیر وومن اشاره کرد.

چرا باید از وردپرس استفاده کنیم؟

بیش از 42.7٪ از تمام وب سایت‌های موجود در اینترنت از وردپرس بهره می‌برند، از جمله نهادهای معروفی مانند مایکروسافت.

بی‌نیاز از نوع وب‌سایتی که می‌خواهید بسازید، وردپرس دارای دلایل زیادی برای استفاده است. در ادامه برخی از مهم‌ترین آنها آورده شده است:

  1. وردپرس نرم‌افزار متن‌باز است:

   یکی از بزرگترین مزایای وردپرس این است که نرم‌افزار آن متن‌باز است. این بدان معناست که هرگز مجبور نخواهید بود هزینه‌ای را فقط برای استفاده از نرم‌افزار وردپرس پرداخت کنید، در حالی که باید برای میزبانی وب‌سایت پرداخت کنید، این امر در مورد جایگزین‌هایی مانند Squarespace صدق نمی‌کند.

   فراتر از آن، شما همچنین می‌توانید از تعداد زیادی افزونه و قالب متن‌باز استفاده کنید تا ظاهر و عملکرد وب‌سایت خود را به دلخواه تغییر دهید.

  1. وردپرس قابل توسعه است.

حتی اگر توسعه‌دهنده نباشید، می‌توانید به راحتی وب‌سایت خود را با استفاده از اکوسیستم گسترده‌ای از مضامین و افزونه‌های وردپرس تغییر دهید:

  • تم‌ها: اینها اصطلاحاً ظاهر وب‌سایت شما را تغییر می‌دهند.
  • افزونه‌ها (پلاگین‌ها): این افزونه‌ها به نحوه عملکرد وب‌سایت شما افزوده می‌شوند. افزونه‌ها می‌توانند از ساده مانند فرم تماس گرفته تا پیچیده مانند ایجاد یک فروشگاه تجارت الکترونیک باشند.

در حال حاضر، بیش از 50,000 افزونه رایگان و 5,000 تم رایگان برای وردپرس وجود دارند، همچنین تعداد زیادی گزینه برتر. به عبارت دیگر، شما دارای انتخاب‌های فراوانی هستید!

  1. نصب وردپرس آسان است

نصب وردپرس آسان است. فکر می‌کنید برای ایجاد وب‌سایت خود باید یک نابغه فناوری باشید؟ دوباره فکر کنید! با کلیک کردن روی چند دکمه، می‌توانید وردپرس را به راحتی در سایت خود نصب کنید.

امروزه بیشتر میزبان‌های وب پیشنهاد نصب پیش‌فرض وردپرس را به شما می‌دهند تا سایت شما فوراً آماده به کار شود.آن ها ابزارهای اختصاصی را فراهم می‌کنند که فرآیند نصب را برای مبتدیان بسیار آسان می‌کند.

 

نصب آسان برای سایت های وردپرسی

 

 

 

  1. وردپرس انعطاف پذیر است

وردپرس بسیار انعطاف‌پذیر است. ما قبلاً به این موضوع اشاره کرده‌ایم، اما دلیل برتری وردپرس این است که به شما امکان می‌دهد تقریباً هر نوع وب‌سایتی را بسازید و آن را رشد دهید. آیا می‌خواهید به وب‌سایت وردپرس خود انجمنی اضافه کنید؟ این مشکلی ندارد. آیا می‌خواهید یک شبکه اجتماعی به آن اضافه کنید؟ همچنین مشکلی نخواهید داشت! شما هرگز به محدودیت‌های خاصی در استفاده از وردپرس محدود نمی‌شوید، همیشه می‌توانید سازگاری و تکامل پیدا کنید.

 

  1. آموزش و راهنمایی آن آسان است

از آنجایی که وردپرس بسیار محبوب است، در صورت بروز هر گونه مشکل، به سادگی می‌توانید راهنمایی مناسب را پیدا کنید. انبوهی از منابع موجود است از جمله:

  • وبلاگ‌ها
  • آموزش‌ها
  • انجمن‌ها
  • گروه‌های فیس‌بوک
  • توسعه‌دهندگان

که در صورت نیاز، می‌توانید به صورت رایگان یا با پرداخت هزینه به آنها مراجعه کنید.

  1. استفاده از وردپرس رایگان است.

وردپرس به صورت کاملاً رایگان در دسترس است. استفاده از این نرم‌افزار برای شما هیچ هزینه‌ای ندارد. با این حال، برای قرار دادن وب‌سایت خود در فضای آنلاین، نیاز است که به یک ارائه‌دهنده میزبانی (host) و دامنه (domain) مقداری هزینه پرداخت کنید.

  1. سازگاری با سئو:

وردپرس از نظر داخلی و کدهایی که در آن به کار رفته است برای موتورهای جستجو بسیار بهینه می باشد. کدهای تمیز و با معنایی تولید می‌کند، پیوندهای دائمی قابل تنظیم دارد، امکان بهینه‌سازی متا تگ‌ها را فراهم می‌آورد و افزونه‌هایی مانند yoast seo و Rank Math را ارائه می‌دهد که به بهبود دید وب‌سایت شما در رتبه‌بندی موتورهای جستجو کمک می‌کنند.البته که این ابزارها سئو کننده وبسایت شما نیستند اما اگر شما در زمینه سئو تازه کار هستید میتوانید ایده های خیلی خوبی از این افزونه ها بگیرید.

  1. مقیاس‌پذیری:

وردپرس می‌تواند وب‌سایت‌هایی در هر اندازه و مقیاسی را مدیریت کند. چه یک وبلاگ شخصی کوچک داشته باشید یا یک وب‌سایت بزرگ با هزاران صفحه، وردپرس می‌تواند نیازهای شما را برآورده کند. معماری ماژولار و اکوسیستم پلاگین قوی آن به شما این امکان را می‌دهد تا ویژگی‌های جدیدی را به سایت خود اضافه کنید و وب‌سایت خود را با توجه به نیازهای خود گسترش دهید.

  1. موبایل ریسپانسیو:

در دنیای موبایل‌محور امروزی، داشتن یک وب‌سایت ریسپانسیو در انواع دستگاه ها بسیار مهم است. وردپرس تم‌ها و پلاگین‌های متعددی را ارائه می‌دهد که به گونه‌ای طراحی شده‌اند که برای موبایل مناسب باشند و از ظاهر و عملکرد، سایت شما در دستگاه‌ها و اندازه‌های مختلف کاملا بهینه و درست رفتار کند.

  1. امنیت:

وردپرس به امنیت اهمیت زیادی می‌دهد و به‌طور مرتب به‌روزرسانی‌هایی را برای رفع هرگونه آسیب‌پذیری منتشر می‌کند. علاوه بر این، افزونه‌های امنیتی متعددی موجود هستند که می‌توانند امنیت وب‌سایت شما را بیشتر کرده و از آن در برابر تهدیدات احتمالی محافظت کنند.

  1. قابلیت‌های تجارت الکترونیک:

 اگر می‌خواهید یک فروشگاه آنلاین راه‌اندازی کنید، وردپرس افزونه‌هایی مانند WooCommerce را ارائه می‌دهد که به شما امکان می‌دهد یک وب‌سایت فروشگاهی کاملاً کاربردی ایجاد کنید. با  ووکامرس، می‌توانید موجودی انبار را مدیریت کنید، پرداخت‌ها را پردازش کنید و تجربه خرید را برای مشتریان خود آنطور که تمایل دارید شخصی سازی کنید.

اینها تنها برخی از دلایلی است که چرا وردپرس یک انتخاب محبوب برای طراحی وب‌سایت است. ترکیب کاربرپسندی، انعطاف‌پذیری، گزینه‌های سفارشی‌سازی و پشتیبانی قوی جامعه برنامه نویسان و طراحان، آن را به یک پلتفرم عالی برای افراد و کسب‌وکارها تبدیل کرده است.

آمار استفاده از وردپرس در سراسر وب

به گزارش جدید در حوزه سیستم‌های مدیریت محتوا، وردپرس بیش از 60 میلیون وب‌سایت را به خود اختصاص داده است که این میزان به معادل 43 درصد از کل وب‌سایت‌های موجود در اینترنت می‌رسد. علاوه بر این، بیش از 64 درصد از تمام وب‌سایت‌هایی که از سیستم‌های مدیریت محتوای معروف استفاده می‌کنند، از وردپرس بهره می‌برند.

آمار استفاده از وردپرس در سراسر وب

با توجه به رایگان بودن و آسانی استفاده از وردپرس، این سیستم به عنوان استاندارد طلایی برای سازندگان وب‌سایت به طور گسترده‌ای پذیرفته شده است.

منابعی برای ساخت وب سایت وردپرسی شما

در زمانی که تصمیم به طراحی سایت خود با وردپرس میگیرید به دلیل گستردگی قالب ها، افزونه ها، آموزش ها، شرکت های ارائه دهنده هاستینگ و دامنه و دیگر موارد دچار سردرگمی خیلی گسترده ای شوید برای همین ما اینجا یک سری منبع و مرجع برای راحتی شما معرفی کرده ایم تا بتوانید مسیر خود را روشن تر حرکت کنید :

هروقت تصمیم به انتخاب یک سایت وردپرسی داشتید میتوانید با بررسی و مراجعه مجدد به این محتوا و بررسی این لیست تصمیم های سریع تر و دقیق تری بگیرید:

  1. وب سایت ژاکت : این سایت یک منبع بزرگ و معتبر برای فارسی زبانان است که به فروش انواع افزونه و قالب های وردپرسی می پردازد.شما میتوانید از طریق این سایت مناسب ترین و زیباترین قالب های وردپرسی را با قیمت کاملا مناسب و به همراه پشتیبانی خریداری کنید.
  2. وب سایت راستچین : دیگر سایت بسیار معتبر فارسی زبان که می توانید در آن به خرید قالب ها و افزونه های وردپرسی کنید سایت راستچین است که این سایت هم تمامی محصولات خود را به همراه پشتیبانی به شما عرضه میکند.
  3. پارس هاست : هر زمان که بخواهید یک سایت را در فضای آنلاین قرار بدهید شما باید از یک شرکت هاستینگ خدمات را دریافت کنید یکی از سایت های معتبر که میتوانید از آن خدمات هاست و دامنه را دریافت کنید شرکت پارس هاست می باشد که به عنوان یک پیشنهاد خوب از سمت گروه مهرزاد وب به شما معرفی میشود.
  4. WooCommerce: این افزونه یک پلاگین فروشگاه ساز است که به شما این امکان را میدهد تا سایت تجارت الکترونیکی خود را با سفارشی‌سازی نامحدود و سایر امکاناتی که در سر دارید طراحی و آماده ی استفاده کنید.
  5. Yoast SEO: یک افزونه و جعبه‌ابزار سئو کامل برای وردپرس که به شما امکان می‌دهد صفحات و پست‌های خود را بهینه‌سازی کرده و برای رتبه‌بندی بهتر در موتورهای جستجو آماده کنید.
  6. Elementor: با بیش از 3 میلیون وب‌سایت استفاده‌کننده، این صفحه‌ساز وردپرس به شما امکان می‌دهد بدون نیاز به هیچ مهارت فنی، صفحات وب‌سایتی جذاب را طراحی کنید.
  7. . GravityForms: با این افزونه، می‌توانید فرم‌های پیشرفته‌ای را با ویرایشگر بصری خود ایجاد کنید و با استفاده از ویژگی‌های منطقی شرطی، آن‌ها را برای بهترین تجربه کاربری تنظیم کنید.

این لیست به مرور زمان برای شما عزیزان و همراهان همیشگی سایت مهرزاد وب به روز رسانی خواهد شد.

استفاده از وردپرس برای طراحی سایت

اهمیت برندسازی در این زمان بیشتر از همیشه احساس می‌شود و وب‌سایت شما باید به دقت هم شما و هم کسب و کارتان را بازتاب دهد. وردپرس خوشبختانه دارای چندین قالب و ابزارک است که می‌تواند به صفحات شما شخصیت و سبکی خاص ببخشد. صفحاتی که به خوبی طراحی شده‌اند، توانایی جذب توجه بازدیدکنندگان را دارند و آن‌ها را به محتوای شما جلب می‌کنند.

محتوای شما ارتباط شما با بازدیدکنندگان وب‌سایتتان است و شما می‌خواهید اطمینان حاصل کنید که صفحات شما کاربرپسند هستند. اطلاعات باید به خوبی ارائه شود و به راحتی قابل دسترسی باشند. خوشبختانه، وردپرس دارای ابزارهای فراوانی برای قالب‌بندی وب‌سایت شما است که به کاربران این امکان را می‌دهد که به راحتی از یک صفحه به صفحه دیگر حرکت کنند.

چگونه استفاده از وردپرس را شروع کنم؟

برای شروع استفاده از وردپرس، اولین گام این است که مطمئن شوید که آماده‌اید این ابزار را به کار ببرید. وردپرس به صورت رایگان قابل دسترسی است، بنابراین هیچ هزینه‌ای برای استفاده از آن در ابتدا لازم نیست. می‌توانید امروزه با چند مرحله ساده یک وب‌سایت وردپرسی راه‌اندازی کنید.

برای شروع، به موارد زیر نیاز دارید:

  1. **میزبانی وب با کیفیت**: نیاز است که وب‌سایت وردپرسی خود را بر روی یک سرویس میزبانی وب با کیفیت و قابل اعتماد قرار دهید.
  2. **یک نام دامنه**: باید یک نام دامنه مناسب برای وب‌سایت خود انتخاب کنید که به آن دسترسی داشته باشید.
  3. **نصب نرم‌افزار وردپرس**: برای این که وردپرس را بر روی وب‌سایتتان به کار ببرید، نیاز است که نسخه مورد نظر از وردپرس را نصب کنید. اکثر میزبان‌های وب این عمل را برای شما انجام می‌دهند و به راحتی می‌توانید آن را فعال کنید.

اگر ترجیح می‌دهید از نسخه میزبانی شده وردپرس در WordPress.com استفاده کنید، ابتدا باید یک حساب کاربری در WordPress.com ایجاد کنید و سپس می‌توانید وب‌سایت خود را راه‌اندازی کنید.

افزونه وردپرس چیست؟

افزونه‌های وردپرس مجموعه‌ای از کدهای اضافی هستند که به شما امکان می‌دهند ویژگی‌ها، عملکردها یا ادغام‌های جدید را به وب‌سایت خود اضافه کنید. این افزونه‌ها را می‌توانید از منوی “افزونه‌ها” در داشبورد وردپرس خود نصب کنید.

برای پیدا کردن یک افزونه رایگان، می‌توانید از جستجوگر داخلی استفاده کنید که به شما امکان می‌دهد از فهرست پلاگین‌های WordPress.org افزونه‌های متنوع را مشاهده و نصب کنید.

افزونه‌ها معمولاً به صورت فایل‌های فشرده ارائه می‌شوند که شما می‌توانید آن‌ها را از طریق آپلود کننده “افزونه‌ها” در داشبورد وردپرس خود نصب کنید.

برخی از معروف‌ترین افزونه‌های وردپرس عبارتند از:

  • افزونه پشتیبان‌گیری وردپرس: که برای ایجاد نسخه پشتیبان از وب‌سایت شما و جلوگیری از از دست دادن داده‌ها بسیار حیاتی است.
  • پلاگین امنیتی وردپرس: مانند Ithemes Security که به شما کمک می‌کند از حفره‌های امنیتی محافظت کنید و وب‌سایتتان را ایمن‌تر کنید.
  • افزونه سئوی وردپرس: مانند Yoast SEO یا Rank Math که ویژگی‌های بهینه‌سازی موتور جستجو را به وب‌سایتتان اضافه می‌کنند.
  • افزونه فرم وردپرس: مانند Gravity Forms که به شما امکان می‌دهد فرم‌های قوی مانند فرم‌های تماس، نظرسنجی‌ها، آپلود فایل و موارد دیگر را به وب‌سایت خود اضافه کنید.
  • افزونه تجارت الکترونیک وردپرس: مانند WooCommerce که به شما امکان می‌دهد یک فروشگاه آنلاین کامل راه‌اندازی کنید و کالا یا خدمات را به فروش برسانید.
  • افزونه کمک‌های مالی وردپرس: مانند GiveWP که به شما امکان می‌دهد از طریق فرم‌های کمک مالی، هدایایی را برای امور خیریه و یا اهداف دیگر بپذیرید و مدیریت کاملی بر روی اهداکنندگان و گزارش‌های مالی داشته باشید.

با استفاده از افزونه‌های وردپرس، می‌توانید وب‌سایت خود را به شکلی کاملاً شخصی‌سازی و توسعه دهید که به بهترین شکل نیازهای شما را برطرف کند.

قالب وردپرس چیست؟

قالب وردپرس برای شما یک “چارچوب” برای طراحی وب‌سایتتان فراهم می‌کند و اکثر تم‌های وردپرس شامل موارد زیر هستند:

  • طراحی کلی که شامل ظاهر، احساس و سبک کلی وب‌سایت شما است.
  • تنظیمات فونت در سطح کل وب‌سایت.
  • طرح رنگی کلی و سبک‌های رنگ برای اجزای مختلف مانند پست‌های وبلاگ و آرشیوهای وبلاگ.
  • طرح بندی‌های صفحه (یا الگوها) که نحوه نمایش محتوا را تعیین می‌کنند.
  • مکان‌های ویجت برای افزودن ابزارک‌ها و قسمت‌های مختلف به وب‌سایت.
  • جزئیات سبکی اضافی مانند انیمیشن‌ها یا تأثیرات ویژه.

بعضی از تم‌ها امکان استفاده از صفحه‌سازهای وردپرس را فراهم می‌کنند که به شما این امکان را می‌دهند که بدون نیاز به کدنویسی، طرح بندی‌های مختلف صفحات را ایجاد کنید.

برای اضافه کردن یک قالب جدید، می‌توانید از منوی “نمایش > پوسته‌ها” در داشبورد وردپرس خود استفاده کنید. همچنین، می‌توانید با استفاده از عملکرد جستجو داخلی، یک قالب رایگان را از WordPress.org پیدا کنید و آن را نصب کنید. قالب‌ها همچنین می‌توانند به صورت فایل‌های فشرده بسته‌بندی شوند که شما می‌توانید آن‌ها را از طریق بخش “نمایش > پوسته‌ها” در داشبورد وردپرس خود آپلود کنید.

کسب درآمد با وردپرس

وردپرس به عنوان یک پلتفرم چند منظوره، امکانات مختلفی را برای کسب درآمد فراهم می‌کند. امروزه، روش‌های متنوعی برای کسب درآمد با استفاده از وردپرس وجود دارد که شامل موارد زیر می‌شود:

  1. ساخت وب‌سایت برای مشتریان با استفاده از وردپرس: اگر شما یک توسعه‌دهنده یا طراح وب هستید، می‌توانید به عنوان یک متخصص در ساخت وب‌سایت‌های وردپرسی شناخته شوید. با تسلط بر این پلتفرم، می‌توانید به مشتریان خود آموزش دهید تا به بهترین شکل از وب‌سایت خود استفاده کنند.
  2. نگهداری و مدیریت وردپرس: برای بسیاری از صاحبان وب‌سایت‌های وردپرس، نگهداری و مدیریت زمان‌بر است. این شامل به‌روزرسانی‌های نرم‌افزاری، پشتیبان‌گیری، امنیت و بهینه‌سازی سئو می‌شود که می‌توانید به عنوان یک خدمات دهنده در این زمینه فعالیت کنید.
  3. بهینه‌سازی موتورهای جستجو (SEO) برای وردپرس: خدمات سئو وردپرس به کسب و کارها کمک می‌کند تا در نتایج جستجوی ارگانیک رتبه های بهتری داشته باشند. ارائه خدماتی مانند تحقیق در کلمات کلیدی، نگارش محتوا و سئو محتوا به شما این امکان را می‌دهد که به عنوان یک متخصص سئو وردپرس مشهور شوید.
  4. مشاوره وردپرس: برخی از کسب‌وکارها نیاز دارند تا در استفاده بهینه از وردپرس، از راهنمایی و مشاوره حرفه‌ای استفاده کنند. به عنوان یک مشاور وردپرس، می‌توانید آنها را در طراحی، توسعه، بهبود و مدیریت وب‌سایت‌هایشان هدایت کنید.
  5. نوشتن محتوا: شناختن وردپرس و قابلیت‌های آن می‌تواند شما را به یک نویسنده وب جذاب برای کسب‌وکارهایی که به خدمات بازاریابی محتوا نیاز دارند تبدیل کند.بازاریابی محتوا نیز یکی از بخش های اصلی و اساسی دیجیتال مارکتینگ است که امروزه افراد زیادی از این راه کسب درآمد میکنند. برای آشنایی بیشتر با این کسب و کار میتوانید دیجیتال مارکتینگ چیست را مطالعه بفرمایید.

این رویکردهای مختلف نشان می‌دهد که وردپرس به عنوان یک پلتفرم چندگانه، به شما امکان می‌دهد تا در زمینه‌های مختلف اقداماتی مؤثر و درآمدزا انجام دهید.

چه نوع کسب و کارهایی از وردپرس استفاده می کنند

همانطور که قبلاً اشاره شد، وردپرس منبع باز است و به هر کسی اجازه می‌دهد تا به کدهای آن دسترسی داشته باشد و به آسانی آن را تغییر دهد. این ویژگی باعث می‌شود وردپرس به یک ابزار قدرتمند برای ساخت انواع وب‌سایت‌ها تبدیل شود. از طرفی، وردپرس به طور عمده توسط این گروه‌ها استفاده می‌شود:

  • وبلاگ‌نویسان
  • صاحبان کسب و کارهای کوچک
  • فریلنسرها
  • آژانس‌ها

این افراد و شرکت‌ها از وردپرس به عنوان یک پلتفرم انعطاف‌پذیر برای ایجاد و مدیریت وب‌سایت‌ها استفاده می‌کنند.

آیا استفاده از وردپرس آسان است؟

وردپرس به صاحبان کسب و کارها، وبلاگ نویسان و ناشران، که توانایی کامل برای ساخت، انتشار و مدیریت محتوا، ندارند بسیار کمک کرده است. با رابط کاربری ساده‌اش، مناسب برای افرادی شده است که اطلاعات کافی و سواد لازم برای کد نویسی وبسایت ندارند. اما سهولت استفاده تنها آغاز ماجرا است؛ توسعه‌دهندگان بی‌شماری از قالب‌ها، افزونه‌ها و ابزارک‌های وردپرس را منتشر کرده‌اند که به شما این امکان را می‌دهند که یک وب‌سایت واقعاً شخصی‌سازی شده ایجاد کنید.

وردپرس دارای یک رابط کاربری ساده است که به راحتی به شما اجازه می‌دهد تا وب‌سایت جدید خود را به یک سایت آنلاین تبدیل کنید. برای هر سطح تکنولوژی، از مبتدی تا حرفه‌ای، تقریباً هیچ مانعی برای شروع وجود ندارد. پلتفرم وردپرس برای حل مشکلاتی که صاحبان کسب و کار و نویسندگان با انتشار وب با آنها روبرو هستند، طراحی شده است. این پلتفرم نه تنها قدرتمند است بلکه گزینه‌های زیادی را برای هر دو نوع کاربر، مبتدی و حرفه‌ای، فراهم می‌کند.

برای افزودن و ویرایش محتوای خود، نیازی به دانش پیشرفته کامپیوتری ندارید و نیازی هم به دانلود نرم‌افزار ندارید؛ همه چیز را می‌توانید از طریق مرورگر خود مدیریت کنید. بهتر از همه، به جای هزینه‌هایی که باید به وب‌مسترها پرداخت کنید، می‌توانید خودتان وب‌سایت خود را مدیریت کنید. اگر تمایل دارید، می‌توانید دسترسی به مدیریت وب‌سایت یا بخشی از محتوا را به چندین کاربر ارائه دهید.

آیا برای استفاده از وردپرس باید برنامه‌نویسی یاد بگیریم؟

خیر، برای استفاده از وردپرس یا ساخت وب‌سایت با آن، نیازی به یادگیری برنامه‌نویسی نداریم. اکثر کاربران وردپرس هیچ آشنایی با HTML، CSS یا مهارت‌های برنامه‌نویسی دیگر ندارند.

یادگیری زبان‌هایی مانند PHP، جاوا اسکریپت و MySQL می‌تواند برای کاربرانی که قصد دارند توسعه‌دهنده وردپرس شوند، مفید باشد. اما برای ساخت وب‌سایت با وردپرس، نیازی به کدنویسی نیست.

پس وردپرس چیست؟

وردپرس یک پلتفرم قدرتمند برای ساخت وب‌سایت است که به دلایل زیادی مورد توجه قرار می‌گیرد. این سیستم مدیریت محتوا (CMS) محبوب‌ترین گزینه برای ایجاد انواع وب‌سایت‌ها مانند وبلاگ‌ها و فروشگاه‌های آنلاین است.

همچنین باید به یاد داشت که وردپرس دو نسخه اصلی دارد: WordPress.org و WordPress.com. WordPress.org به شما اجازه می‌دهد که میزبانی و نصب وردپرس را بر روی سرورهای خودتان انجام دهید، که این به شما کنترل کامل بر روی وب‌سایت و دسترسی به تمامی امکانات و افزونه‌های جامعه وردپرس را می‌دهد.

سوالات متداول

وردپرس چیست

وردپرس ساده‌ترین و محبوب‌ترین روش برای ایجاد وب‌سایت یا وبلاگ شخصی شماست. به‌طور واقعی، وردپرس بیش از 42.7 درصد از تمام وب‌سایت‌های موجود در اینترنت را شامل می‌شود. بله، از هر چهار وب‌سایتی که بازدید می‌کنید، بیش از یکی احتمالاً با وردپرس ساخته شده است.از نظر فنی وردپرس چیست ، وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است ، به این معنا که هر کسی می‌تواند به صورت رایگان از نرم‌افزار وردپرس استفاده کرده یا آن را تغییر دهد.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *