سئو

سئو چیست؟ معرفی بهینه سازی موتور های جستجو

سئو چیست؟ معرفی بهینه سازی موتور های جستجو

 

اگر بخواهیم بدانیم که سئو چیست بهترین پاسخ این است که سئو عملی در جهت بهینه سازی یک وب سایت یا صفحه ی وب برای بالا بردن کمیت و کیفیت ترافیک آن از طریق نمایش در نتایج موتورهای جستجو مخصوصا گوگل می باشد.

 

مزایای آن واضح است : افزایش ترافیک رایگان به سمت وب سایت شما به صورت ماه به ماه

 

اما چگونه محتوای خود را برای سئو بهینه سازی می کنید ، و “عوامل رتبه بندی” واقعاً چه اهمیتی دارند؟

برای پاسخ دادن به آن ، ابتدا باید نحوه کار موتورهای جستجو را بفهمیم.

 

موتورهای جستجو چگونه کار می کنند؟

 

 

موتورهای جستجو مانند کتابخانه هایی برای عصر دیجیتال هستند. که به جای ذخیره نسخه های کتاب ، نسخه هایی از صفحات وب را ذخیره می کنند.هنگامی که در موتور جستجو عبارتی را تایپ می کنید ، همه صفحات موجود در فهرست خود را جستجو کرده و سعی می کند مرتبط ترین نتایج را بازگرداند.برای این کار از یک الگوریتم استفاده می کند. هیچ کس به طور دقیق نحوه کار این الگوریتم ها را نمی داند ، اما ما حداقل سرنخ هایی داریم.

اینجا در مورد نحوه ی جستجوی متورهای جستجو صحبت می شود :

برای دستیابی به مفیدترین اطلاعات ، الگوریتم های جستجو عوامل مختلفی را بررسی می کنند ، از جمله کلمات کلیدی شما ، ارتباط و قابلیت استفاده از صفحات ، تخصیص منابع و موقعیت مکانی شما . و از همه مهم تر محتوای مناسب شما.

 

برای مثال بهتر است به جای نوشتن مطالب کلیشه ای از معانی و مفاهیم و سایر مطالب مرتبط با موضوع مورد نظر خود بنویسیم

 

صحبت ما در مورد گوگل است موتور جستجوی که اکثر مردم جهان از آن استفاده می کنند زیرا که معتبر ترین الگوریتم را در بین تمامی موتورهای جستجو در سراسر دنیا ارایه می دهد.

گفته شد ، تعداد زیادی موتور جستجو دیگر وجود دارد که می توانید برای آنها بهینه سازی کنید.

در مورد موتور های جستجو بیشتر بدانید

 

سئو چطور کار میکند؟

 

 

به زبان ساده ، سئو به موتور های جستجو نشان می دهد که محتوای وب سایت یا صفحه ی ما بهترین نتیجه برای عبارت مورد جستجو است.

دلیل این امر این است که تمام موتورهای جستجو هدف یکسانی دارند:

نشان دادن بهترین و مرتبط ترین نتایج به کاربران خود.

چگونگی انجام دقیق این کار به موتور جستجوی مورد نظر شما بستکی دارد اگر می خواهید ترافیک ارگانیک بیشتری به سمت صفحات وب خود سرازیر کنید ، باید الگوریتم های گوگل را درک کرده و به آن توجه کنید.

از آنجا که هر موتور جستجو الگوریتم رتبه بندی متفاوتی دارد ، پوشش دادن همه آنها در این راهنما غیرممکن است.

بنابراین ، برای ادامه کار ، ما به چگونگی رتبه بندی در بزرگترین موتور جستجو خواهیم پرداخت.

 

واقعیت : سهم گوگل از سرچ های اینترنتی 92 درصد است پس بهتر است محتوای خود را به جای بهینه سازی برای همه موتور های جستجو فقط برای گوگل بهینه سازی کنید

 

چگونه برای گوگل بهینه سازی کنیم؟

 

گوگل برای رتبه بندی از بیش از 200 فاکتور استفاده می کند. شما میتوانید تعدادی از فاکتورهای اصلی برای قرارگیری در رتبه های برتر گوگل را در مطلب 9 فاکتور مهم سئو که نباید نادیده بگیرید مطالعه بفرمایید.

به زودی درباره برخی از آنها بحث خواهیم کرد. اما اول ، یک نکته مهم:

گوگل  صفحات وب را رتبه بندی می کند نه وب سایت ها.

فقط به این دلیل که تجارت شما پنجره های شیشه ای تولید می کند ، به این معنی نیست که هر صفحه ی سایت شما را از نظر درخواست ، “پنجره های شیشه ای” رتبه بندی کند.می توانید برای کلمات کلیدی مختلف ، صفحاتی با موضوعات و محتوای مختلف را ایجاد و رتبه بندی کنید.حال بیایید در مورد مواردی که بر رتبه بندی و قابلیت مشاهده موتور جستجو تأثیر می گذارند صحبت کنیم.

 

خزیدن (Crawl)

قبل از اینکه گوگل حتی به فکر رتبه بندی محتوای شما برای سئو باشد ، ابتدا باید بداند که این مطالب وجود دارد. که از چندین روش برای کشف محتوای جدید در وب استفاده می کند ، اما روش اصلی خزیدن است. برای این کار آنها از یک الگوریتم به نام عنکبوت استفاده می کنند.

فرض میکنیم که صفحه اصلی سایت شما از وب سایت هایی که در فهرست گوگل هستند بک لینک دارد.

دفعه بعدی که ربات های گوگل وارد آن سایت ها شدند ، پیوند ها را دنبال می کنند تا صفحه اصلی وب سایت شما را کشف کنند و احتمالاً آن را به فهرست خود اضافه کنند.

تا از طریق صفحه ی اصلی سایت شما به صفحات دیگر سایت رسیدگی کنند.

برخی موارد می توانند خزنده های گوگل را مسدود کنند:

پیوند داخلی ضعیف: گوگل برای جستجوی تمام صفحات سایت شما به پیوندهای داخلی اعتماد می کند. صفحات فاقد پیوند داخلی معمولاً خزیده نخواهند شد.

پیوندهای داخلی غیرمجاز: پیوندهای داخلی با برچسب های   nofollow توسط گوگل خزیده نمی شوند.

صفحات Noindexed : با استفاده از برچسب متنی noindex  می توانید صفحات را از فهرست گوگل حذف کنید.  اگر سایر صفحات سایت شما دارای پیوندهای داخلی از نوع  noindexed هستند ، این احتمال وجود دارد که گوگل آنها را پیدا نکند.

Robot.txt : یک فایل متنی است که به گوگل می گوید در وب سایت شما کجا می تواند و یا نمی تواند برود. اگر صفحات در اینجا مسدود شده باشد ، آنها خزیده نخواهند شد.

اگر نگران بازرسی سئو در سایت خود هستید ، سئو را با ابزاری مانند سایت Ahrefs بررسی کنید.بهترین ابزارهای سئو را در مطلب معرفی بهترین ابزارهای سئو بررسی و مطالعه بفرمایید

 

واکنش گرا بودن

63 درصد از سرچ های اینترنتی از طریق موبایل هستند و این آمار هر ساله در حال افزایش می باشد پس مراقب نسخه ی موبایل خود برای سئو باشید.

با توجه به این آمار ، احتمالاً تعجب آور نیست که در سال 2016 ، گوگل در نتایج جستجوی خود از افزایش رتبه وب سایت های واکنش گرا خبر داد. شاید جالب باشد که بدانید از سال 2018 گوگل به سمت ارجحیت رتبه نسخه ی موبایل حرکت کرده به این معنا که برای رتبه بندی و نمایش در نتایج جستجو از رتبه ی نسخه ی موبایلی صفحه و سایت شما استفاده می کند. به طوری که در مارچ 2018 هم از طرف خود گوگل اعلام شد که از این به بعد معیار رتبه بندی صفحات گوگل خواهد بود.

به عبارت دیگر ، گوگل هنگام رتبه دهی به سایت و صفحه ی شما به رتبه ی نسخه ی موبایل شما نگاه می کند.

شما می توانید نسخه ی موبایل سایت خود را از طریق ابزار تستی موبایل فرندلی گوگل بررسی کنید.

 

 

سرعت سایت

این یک عامل رتبه بندی در دسکتاپ و تلفن همراه است.

چرا؟ گوگل می خواهد کاربران خود را راضی نگه دارد. اگر کاربران آنها روی نتایجی کلیک کنند که بارگیری آنها خیلی طولانی می شود ، منجر به نارضایتی می شود.

برای چک کردن سرعت سایت خود بر روی ابزار چک کردن سرعت سایت کلیک کنید

 

هدف از جستجو

یافتن کلمه یا کلمات کلیدی مورد نظر برای رتبه بندی کار بسیار مهم و حائز اهمیتی است. کافی است یک موضوع را در ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی جایگذاری کنید ، سپس به دنبال ایده های مربوط به کلمات کلیدی باشید.

گفته شد ، آنچه بسیاری از افراد نمی توانند در نظر بگیرند این است که آیا صفحه آنها با هدف جستجوی کلمه کلیدی انتخاب شده آنها همسو است؟ برای نشان دادن قصد جستجو ، به یک مثال نگاه می کنیم.

در اینجا نتایج جستجوی فعلی گوگل  برای عبارت “دستور العمل های ماشین لباسشویی” و “ماشین لباسشویی”را نمایش داده ایم.  با وجود شباهت بین دو کلمه کلیدی ، گوگل  دو مجموعه کاملا متفاوت از نتایج جستجو را نشان می دهد. برای “دستور العمل های ماشین لباسشویی” ، صفحاتی را نشان می دهند که دستور العمل های زیادی را نشان می دهد. برای “ماشین لباسشویی” ، لیست محصولات و صفحات دسته تجارت الکترونیکی را نشان می دهند

 

 

گوگل انگیزه پرسش را تفسیر می کند و نتایجی را که کاربر می خواهد ببیند نشان می دهد. این هدف جستجو در عمل است.

 

چگونه بهینه سازی می کنید؟

به صفحات دارای رتبه برتر نگاه کنید و از خود سوال کنید تا “3 هدف از جستجو” را شناسایی کنید.

نوع محتوا: آیا بیشتر نتایج جستجو شامل وبلاگ ، صفحات محصول ، صفحات دسته بندی ، صفحات فرود هستند یا موارد دیگر؟

قالب محتوا: آیا Google عمدتاً راهنماها ، مقالات ، آموزشها ، مقایسه ها ، نظرات یا موارد کاملاً دیگری را رتبه بندی می کند؟ توجه داشته باشید. این یکی عمدتا در مورد موضوعات اطلاعاتی اعمال می شود.

زاویه محتوا: آیا یک موضوع مشترک یا نقطه منحصر به فرد در سراسر صفحات با رتبه برتر وجود دارد؟ اگر چنین است ، این اتفاق به شما اطلاعاتی درباره آنچه ممکن است برای جستجوگران مهم باشد ، می دهد.

 

فراتر از این ، می توانید وجود یاعدم وجود ویژگی های SERP( search engine result page)را برای پی بردن به هدف سرچ بررسی کنید.اگر در حال تحقیق درباره کلمات کلیدی هستید ، می توانید کلمات کلیدی را با و یا بدون ویژگی های SERP خاص در جستجوگر کلمات کلیدی Ahref    فیلتر کنید.

متن پیشنهادی برای مطالعه بیشتر : هدف از جستجو چیست؟ یک راهنما برای مبتدیان

 

بک لینک

رتبه بندی گوگل براساس به نام رتبه بندی صفحات است.

به زبان ساده ، گوگل بک لینک ها را به عنوان آرا تفسیر می کند. به طور کلی ، صفحاتی که آرای بیشتری دارند تمایل به رتبه بالاتر دارند.

از کجا می دانیم؟ سال گذشته ، با تحقیق بر روی یک میلیارد صفحه به ارتباط مشخصی بین دامنه های ارجاع شده (پیوندهای وب سایت های منحصر به فرد) و ترافیک جستجوی ارگانیک یافته شد.

 

 

مشکل این است که ساخت پیوندها ، به ویژه برای انواع خاصی از محتوا مانند صفحات محصول ، می تواند چالش برانگیز باشد. تعداد زیادی از تاکتیک های ایجاد لینک وجود دارد ، اما اگر تازه کار هستید. هدف ، ایجاد پیوندها به بهترین محتوای اطلاعاتی خود (به عنوان مثال ، یک پست وبلاگ یا یک ابزار رایگان) است.

 

برای اطلاعات بیشتر می توانید در مورد این موضوعات بخوانید و اطلاعات بیشتری را کسب کنید :

 

  • چگونه تکنیک آسمان خراش را اجرا کنیم و از آن نتایج عالی کسب کنیم؟
  • 9 استراتژی لینک سازی ساده برای سئو که هر کسی می تواند از آن استفاده کند.
  • منبع لینک سازی صفحات : تنها چیزی که شما نیاز دارید.
  • چگونه بک لینک دریافت کنیم ؟ 7 تاکتیکی که به محتوای جدید نیاز ندارد.
  • راهنمای ساده و کامل برای لینک های شکسته شده ( از بین رفته )
  • 7 راه عملی برای غارت بک لینک های رقبا
  • چطور با سرقت از صفحات با کیفیت پایین بک لینک دریافت کنیم؟

 

اعتبار ( Authority )

تمام بک لینک ها باهم برابر نیستند و بعضی از آن ها از اعتبار بیشتری نسبت به سایرین برخوردار هستند. این واقعیت در نحوه ی کارکرد رتبه بندی صفحات تعبیه شده است.

 

به طور کلی ، بک لینکی که از صفحات دارای قدرت بالا گرفته می شود نسبت به بک لینک دریافت شده از صفحات با قدرت پایین تر، از اعتبار و امتیاز بالاتری برای صفحه ی ما برخوردار است. و همچنین تعداد بک لینک های داده شده از یک صفحه ارتباط معکوس با اعتبار اون بک لینک ها دارد.

برای مثال : اگر از دو صفحه با اعتبار یکسان تعداد متفاوتی لینک به سایت های دیگر داده شده باشد.صفحه ای که تعداد کمتری بک لینک دارد از اعتبار بالاتری برخوردار می باشد.

 

متأسفانه ، گوگل نمره عمومی اعتبارصفحه  را در سال 2016 متوقف کرد. این بدان معناست که دیگر هیچ راهی برای دیدن میزان “اقتدار” یک صفحه وب در نظر گوگل وجود ندارد. خوشبختانه معیارهای مشابهی در این زمینه وجود دارد که یکی از آنها رتبه بندی URL Ahrefs (UR) است. رتبه بندی URL صفحات در مقیاس 0 تا 100 اجرا می شود و کمیت و کیفیت بک لینک ها به یک صفحه وب را در نظر می گیرد.

هنگامی که ما رابطه بین URL و میزان ترافیک جستجو شده را مطالعه کردیم ، یک همبستگی مثبت و واضح یافتیم.

 

به همین دلیل ، هنگام ایجاد بک لینک برای محتوای خود ، باید ساخت پیوندها از صفحات قوی را نسبت به صفحات ضعیف در اولویت قرار دهید تا بتوانید سئو بهتری داشته باشید.

البته ، لینک دادن تنها راه تقویت “اقتدار” یک صفحه وب نیست. این اعتبار پیوندهای داخلی را نیز در نظر می گیرد ، به این معنی که پیوندهای سایر صفحات سایت شما به اقتدار یک صفحه کمک می کنند. اگر می خواهید “اقتدار” یک صفحه خاص را افزایش دهید و در تلاش برای ایجاد بک لینک برای آن هستید ، پیوندهای داخلی مربوطه را از سایر صفحات با قدرت بالا اضافه کنید.

قانون طلایی در اینجا این نیست که موضوعات را به جایی که متعلق نیستند پیوند دهید. همیشه به صورت متنی پیوند دهید و سعی کنید متنی که در آن لینک را قرار می دهید کاملا متناسب با موضوع مورد نظر شما باشد. از عبارت های ادامه مطلب ، بیشتر بدانید ، اینجا کلیک کنید و غیره کمتر استفاده کنید. این تاکتیک روش خوبی برای تقویت “اقتدار” صفحات با ارزش تجاری مانند صفحات محصول می باشد.

 

 

برای اطلاعات بیشتر می توانید در مورد این موضوعات بخوانید و اطلاعات بیشتری را کسب کنید :

  • یک استراتژی ساده برای سئو ( روش میدل من )
  • لینک های داخلی برای سئو | یک راهنمای عملی

 

کیفیت محتوا

 

گوگل همیشه می خواهد قابل اعتماد ترین و مفید ترین نتیجه را به کاربران خود نمایش دهد.برای انجام این کار ، آنها به سیگنالهای مربوط به محتوا مانند تخصص ، معتبر بودن و قابل اعتماد بودن نگاه می کنند.

که این ها به عنوان EAT شناخته می شوند.

با مطالعه دستورالعمل های جستجوی کیفیت گوگل اطلاعات بیشتری در مورد EAT کسب کنید.

موارد دیگری که می توانید برای افزایش کیفیت محتوای خود انجام دهید عبارتند از :

  • ساده بنویسد ، بیشتر خواننده ها تمایل دارند جملاتی با همین سطح را مطالعه نمایند.
  • کوتاه بنویسید ، این محتوای یک وب سایت است نه یک مقاله
  • در صورت لزوم به منابع مفید پیوند دهید.
  • از دیوارهای بزرگ متن خودداری کنید.

به طور کلی هرچه محتوای شما برای اکثر خوانندگان در دسترس تر و مناسب تر و ساده تر باشد سئو سایت شما وضعیت بهتری دارد.مهرزاد وب با ارایه خدمات سئو در کرج و طراحی سایت در کرج شما را در طراحی و بهینه سازی هرچه بهتر سایتتون همراهی خواهد کرد.

به روز بودن یکی دیگر از فاکتورهای مهم برای برخی جستجوها است. به عنوان مثال ، اگر شما عبارتی تحت عنوان الگورتیم های گوگل را سرچ کنید خواهید دید  که نتایج منتشر شده در تاریخ های جدیدتر رتبه ی بالاتری دارند و در واقع به روز بودن مطالب یک فاکتور مهم برای نتایج گوگل می باشد.این اتفاق به این دلیل می باشد که تکنولوژی به سرعت در حال پیشرفت می باشد و قطعا برای کسی اهمیتی ندارد در 4 سال پیش الگوریتم های گوگل چه بوده است و این موضوع برای امروز و امسال اهمیت دارد.

برای برخی موضوعات دیگر هم قدیمی بودن مهم است مانند نحوه ی بستن کراوات.

اگر همچین عبارتی را سرچ کنید ممکن است به نتایجی برسید که چند سال است به روز نشده اند زیرا نحوه ی بستن کراوات از گذشته تا کنون تغییری نکرده است.

در نتیجه باید عبارت مورد نظر خود را سرچ کنید و بررسی کنید آیا به روز بودن یک عامل مهم برای این مطالب است یا خیر و سپس با توجه به نتیجه گیری خودتون استراتژی خود را تعیین کنید

 

سخن پایانی

دانستن اینکه موتورهای جستجو چگونه کار می کنند و دنبال چه ویژگی هایی هستند، هنگام ایجاد محتوا بسیار مهم است.

گفته شد ، الگوریتم های موتور جستجو همیشه تغییر می کنند و هیچ تضمینی وجود ندارد که آنچه که امروز مهم است ، در سال آینده نیز مهم باشد.

اجازه ندهید که شما را وحشت زده کند.  به طور کلی ، موارد مهم با گذشت زمان ثابت می مانند.  عواملی مانند بک لینک ، اعتبار صفحه و دامنه  و هدف جستجو از سالهای بسیار دور فاکتورهای مهمی بوده اند و هیچ نشانی از تغییر آن به زودی وجود ندارد.

آیا می خواهید در مورد سئو اطلاعات بیشتری کسب کنید؟ آموزش SEO ما را بررسی کنید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *