سئو

9 فاکتور سئو که نباید نادیده گرفته شود

 

9 فاکتور سئو که نباید نادیده گرفته شود.       

 

اکثر لیست های عوامل موثر بر سئو در گوگل بسیار طولانی هستند. که فقط به لیست شدن فاکتورهای فکر می کنند و کاری با عوامل مهم ندارند.

حتی بدتر ، چون کسی از آن ها اطلاعات دقیقی ندارد همه ی آن ها شامل یک سری اطلاعات افسانه ای نیز هستند.

بنابراین امروز ، ما می خواهیم یک روش متفاوت داشته باشیم. به جای ذکر 200 فاکتور رتبه بندی ، ما در مورد 9 موردی صحبت خواهیم کرد که فکر می کنیم اصلا نباید نادیده گرفته شوند.

 

  1. بک لینک
  2. به روز بودن
  3. اعتبار موضوعی
  4. هدف جستجو
  5. عمق مطلب
  6. سرعت صفحه
  7. https
  8. موبایل فرندلی
  9. تجربه کاربر

 

نکته :  این لیست شامل عوامل رتبه بندی مستقیم و غیرمستقیم است. ما بین این دو تمایزی قائل نشدیم زیرا فکر می کنیم بیشتر افراد فقط می خواهند در رتبه بالاتری در گوگل داشته باشند و نگران معناشناسی نیستند. اگر در مورد تفاوت این دو کنجکاو هستید این مطالب را بخوانید. موتور جستجو چطور کار میکند و چرا باید مراقب آن باشیم.

 

بک لینک

 

بک لینک بدون شک مهمترین عامل رتبه بندی است. پیوندها اساس رتبه بندی صفحات را تشکیل می دهند ، که پایه و اساس الگوریتم رتبه بندی گوگل است.

تحقیقات مستقل رابطه بین بک لینک ها و ترافیک ارگانیک را تأیید می کند.نمودار تعداد بک لینک و میزان ترافیک وب | عوامل موثر بر سئو

با این حال ، همه بک لینک ها برابر نیستند.

فاکتورهای زیادی به توانایی بک لینک کمک می کنند و دو مهمترین آنها مرتبط بودن و اعتبار آن ها هستند.

 

 

ارتباط

تصور کنید که به دنبال بهترین رستوران ایتالیایی در شهر خود هستید. شما از دو دوست توصیه می کنید. یکی سرآشپز است و دیگری دامپزشک.  به مشاوره کی اعتماد دارید؟

احتمالاً سرآشپز است ، زیرا آنها تجربه آشپزی ایتالیایی را دارند.

اگر به دنبال توصیه های غذای سگ بودید ، عکس این قضیه صادق بود.  همین ایده در وب ظاهر می شود.

پیوندها از وب سایت ها و صفحات مربوطه بیشترین ارزش را دارند.

 

اعتبار

 

بک لینک از صفحات قوی در وب سایت های قوی بیشتر باعث پیشرفت بهتر سایت شما می شود.

برای رتبه بندی بالاتر ، بک لینک های با کیفیت بیشتری بسازید.

 

به روز بودن مطالب

 

تازه بودن یک عامل رتبه بندی وابسته به پرس و جو است ، به این معنی که برای برخی از جستجوها بیش از بقیه مهم است.

به عنوان مثال ، تمام نتایج عبارت کلیدی ” اخبار ورزشی ”  بسیار تازه هستند.  گوگل حتی ویژگی “Top Stories” را با نتایج چند ساعت گذشته نشان می دهد.

به روز بودن مطالب منتشر شده | عوامل موثر در سئو

دلیل این اتفاق این است که گوگل می داند مردم میخواهند اخبار تازه منتشر شده را بخوانند.

برای عبارت های کلیدی دیگر هم شاید به روز بودن نقش بسیار مهمی را ایفا کند اما نه به این میزان. مثلا برای عبارت کلیدی ” بهترین صندلی اداری ” گوگل این موضوع را می داند که شرکت های سازنده صندلی اداری هر چند ماه یکبار شاید صندلی جدیدی را منتشر کنند در نتیجه خبرهای مربوط به دو سه ماه اخیر هم میتوانند جزو نتایج گوگل باشند.

برای پرس و جو مانند “چگونه کراوات را ببندید” ، به روز بودن مطلب خیلی اهمیتی ندارد زیرا روند بستن کراوات هرگز تغییر نمی کند. و همان گونه است که ده سال پیش بوده است.

 

اقتدار موضوعی

 

گوگل میخواهد صفحات را از منابع معتبر ربته بندی کند و این بسیار فراتر از بک لینک می باشد. به معیارهای سئو برای نتایج برتر نگاه کنید:

گاهی اوقا توقتی عبارت کلیدی خاصی را سرچ میکنید ، فقط بر اساس معیارها ، شما سخت می فهمید که چرا دو نتیجه اول بالاتر از نتیجه سوم است. زیرا هر دو رتبه ی اول و دوم دارای بک لینک کمتر ،اعتبار دامنه ی پایین تر هستند.

اما اگر منطقی تر به سایت ها نگاه کنید متوجه خواهید شد که سایت سوم یک سایت عمومی در این موضوع می باشد. ولی دو سایت اول به صورت تخصصی در این زمینه کار میکنند. پس با توجه به لینک ها و اعتبار کمتر رتبه ی بالاتری در این سرچ گوگل دارند.

به عبارت دیگر ، دو سایت در بالا دارای چیزی هستند که ما دوست داریم آن را “اقتدار موضوعی” بنامیم.

اولا ، در دستورالعمل های ارزیابی کیفیت جستجوی گوگل چیزی به نام   E‑A-T   ذکر شده است. این مخفف تخصص ، معتبر بودن و قابل اعتماد بودن است.

احتمالاً به همین دلیل است که راهنمای سئو گوگل  اینطور بیان می دارد که :  برای  اعتبار و تخصص در یک زمینه خاص تلاش کنید.

E‑ A-T  یک عامل رتبه بندی مستقیم نیست ، اما الگوریتم های گوگل برای رتبه بندی صفحات وب سایت هایی که  E‑ A-T  را رعایت کرده اند ، طراحی شده است.

 

دوما ، صفحات وب سایت هایی که کاملاً روی یک موضوع خاص متمرکز شده اند ، پیوندهای داخلی بیشتری از صفحات مربوط به موارد مشابه دارند. پیوندهای داخلی به صفحات نه تنها اقتدار آنها را افزایش می دهد بلکه به گوگل کمک می کند تا بهتر آنها را فهمیده و درک کند.

درباره هر چیزی مطالب منتشر نکنید. موضوعات را کاملاً متمرکز نگه دارید و در یک زمینه خاص مطلب ایجاد کنید (به عنوان مثال در مورد لپ تاپ ها ، نه در مورد فناوری).

 

هدف جستجو

 

گوگل برای همه ی عبارت های کلیدی رتبه بندی یکسانی را منتشر نمی کند.

به عنوان مثال ، شخصی که “خرید لباس آنلاین” را جستجو می کند در حالت خرید است. آنها می خواهند محصولی را که می توانند بخرند ببینند.  به همین دلیل گوگل  صفحات دسته تجارت الکترونیکی را نشان می دهد.

 

هدف جستجو در موتورهای جستجو گر | عوامل موثر بر سئو

از طرف دیگر ، شخصی که در جستجوی «چگونگی بستن کراوات است» در حالت یادگیری است.  آنها می خواهند بدانند که چگونه یکی را ببندند ، نه آن را بخرند.  به همین دلیل گوگل پست های آموزشی را نشان می دهد.

 

هدف جستجو در موتورهای جستجو گر | عوامل موثر بر سئو

طبق مطالب گفته شده در بالا 4 ویژگی وجود دارد که باعث تجزیه و تحلیل عبارت های کلیدی و بهینه سازی وب سایت شما خواهد شد.

 

سبک محتوا

 

این سبک اکثرا محتوای صفحات وب می باشد ولی گاهی هم شامل فیلم ها می شود. برای مثال اگر عبارت کلیدی آنباکسینگ گوشی اپل را سرچ کنید به سختی می توانید یک محتوای صفحه ای از وب پیدا کنید و اکثرا ویدئو هستند. برای همین اگر رتبه خوبی در این زمینه می خواهید باید ویدئویی برای خودتان درست کنید.

 

عنوان محتوا

انواع محتوا تقریباً همیشه در یکی ازاین چهار دسته قرار می گیرند: پست های وبلاگ ، محصول ، دسته بندی ها و صفحات فرود.  به عنوان مثال ، صفحات دارای رتبه بالا برای عبارت “خرید گوشی های هوشمند” همه صفحات تجارت الکترونیکی هستند.

 

 

قالب محتوا

قالب محتوا بیشتر به محتوای اطلاعاتی اعمال می شود. نحوه دسترسی ، لیست ها ، آموزش ها ، مقاله های خبری و نظرات ، همه نمونه هایی از قالب های محتوایی رایج هستند.

به عنوان مثال ، نتایج مربوط به “نکات پس انداز پول” همه لیست ها هستند. و یا نتایج مربوط به “آینده بیت کوین” همه نظرات هستند.

 

 

زاویه محتوا

زاویه محتوا نقطه اصلی فروش محتوا است ، و معمولاً یک زاویه غالب در نتایج جستجو وجود دارد. به عنوان مثال ، نتایج برتر “نحوه بازی گلف” برای مبتدیان است. و شامل نتایجی می شود که برای آموزش مبتدیان نوشته و تهیه شده است.

 

 

عمق محتوا

گوگل می خواهد مفیدترین نتیجه را برای عبارات کلیدی رتبه بندی کند ، بنابراین ارائه هر آنچه جستجوگران می خواهند بدانند مهم است. با این حال ، این مربوط به طول محتوا نیست. محتوای طولانی تر همیشه بهتر نیست. این در مورد ارائه هرچه بهتر مطالبی است که جستجوگر نیاز به دیدن آن ها دارد.

به عنوان مثال ، عبارتی مانند “بهترین مارک های ساعت” را سرچ کنید.

از تجزیه و تحلیل هدف جستجو  ، مشخص است که افراد لیست بهترین ساعتهای لوکس و مارک ها را می خواهند.

 

 

سرعت صفحه

 

سرعت صفحه از سال 2010 هنگامی که 1٪ از جستجوهای دسک تاپ را تحت تأثیر قرار داد ، یک عامل رتبه بندی است.

در سال 2018 که گوگل عامل رتبه بندی را به جستجوهای تلفن همراه تغییر داد این مورد هم تغییر یافت.

با این حال ، اکنون ، این عامل فقط “درصد کمی از جستجوها” را تحت تأثیر قرار می دهد و بیشتر برای صفحه هایی که خیلی جدید هستند و تجربه کاربری کمی دارند مشکل ساز است.

این یک نکته مهم است. بحث در مورد چند میلی ثانیه نمی باشد. دلیل این امر بیشتر برای اطمینان از سریع بودن سایت شما است که بر کاربران تأثیر منفی نمی گذارد.

گوگل در سال 2018 گفت که صفحات برای تلفن همراه باید در کمتر از سه ثانیه به کاربران محتوا نشان دهند و زمان تا اولین بایت کمتر از 1.3 ثانیه باشد. آنها همچنین می گویند که اندازه کل یک صفحه وب تلفن همراه باید کمتر از 500 کیلوبایت باشد.

اگر نگران سرعت صفحه هستید ، گزارش سرعت سایت را در Google Search Console بررسی کنید. تا به شما نشان دهد چه تعداد از لینک های سایت شما سرعت کم و تعدادی سرعت مناسب دارند.

 

 

HTTPS

HTTPS  با رمزگذاری داده ها بین مرورگر و سرور ، امنیت بازدیدکنندگان را بهبود می بخشد.

در سال 2014 ، گوگل HTTPS را به عنوان یک سیگنال اعلام کرد که کمتر از 1٪  نتایج جستجو جهانی را تحت تأثیر قرار می دهد. از آن زمان ، گوگل تعهد خود را نسبت به HTTPS افزایش داده و اکنون هنگام بازدید از یک صفحه رمزگذاری نشده ، اخطار “غیر ایمن” را در مرورگر شما نشان می دهد.

اگر صفحات غیر ایمنی روی سایت خود دارید ، ممکن است از طرف سرچ کنسول گوگل ایمیل هشدار دریافت کرده باشید.

 

 

سازگاری با موبایل

تقریباً دو سوم جستجوها در تلفن همراه انجام می شود ، بنابراین جای تعجب نیست که گوگل سازگاری با تلفن همراه را به عنوان یک عامل رتبه بندی برای جستجوهای تلفن همراه از سال 2015 قرار دهد.

بعداً ، در ژوئیه 2019 ، هنگامی که گوگل زودتر ایندکس شدن نسخه ی موبایل را اعلام کرد، سازگاری با موبایل را به عنوان یک عامل رتبه بندی برای جستجوهای دسک تاپ تبدیل کردند.

اگر میخواهید بدانید سایت شما با موبایل سازگاری دارد یا نه به بخش mobile usability  در سرچ کنسول گوگل مراجعه نمایید.

 

 

تجربه کاربری

گوگل می خواهد محتوایی را که تجربه مثبتی به بازدید کنندگان ارائه می دهد ، رتبه بندی کند. این نه تنها واضح است ، بلکه اقدامات غول جستجو در طی سالها این را ثابت می کند. به عنوان مثال ، در سال 2016 ، گوگل اعلام کرد صفحاتی که دارای تبلیغات هستند (به عنوان مثال ، پاپ آپ ها) به اندازه وب سایت هایی که تجربه کاربری بهتری ارائه می دهند ، رتبه بندی نخواهند کرد.

شرکت گوگل اعلام کرده است :

شما باید وب سایتی داشته باشید تا برای کاربران شما مفید واقع شود و مزایایی داشته باشد. و باید هرگونه بهینه سازی در جهت بهبود رابط کاربری آن ها را انجام دهید.

 

اینجا چند توصیه از سایت گوگل را اعلام کرده ایم :

  • خواندن مطالب آسان باشد
  • سایت به خوبی سازماندهی شده باشد.
  • مطالب مفید و جذاب باشند.
  • طراحی ریسپانسیو باشد . ( سازگار با موبایل )
  • بدون تبلیغات ناگهانی
  • سایت بر اساس نیاز کاربر طراحی شده باشد.

 

در مورد اندازه گیری رضایت کاربر ، بحث های زیادی در جامعه سئو وجود دارد. نظریه های رایج ، شامل معیارهایی مانند نرخ کلیک (CTR) ، زمان سکونت در سایت ، زمان قرارگیری در صفحه و نرخ پرش است.

 

 

نتیجه گیری نهایی

همه عوامل موثر بر سئو را می توان در هشت مرحله بیان کرد :

  1. چیزی را ارائه دهید که جستجوگران می خواهند.
  2. اطمینان حاصل کنید که سایت شما در هر دستگاهی به درستی تنظیم شده و کار میکند.
  3. اطمینان حاصل کنید که بازدیدکنندگان از حضور در سایت شما لذت می برند.
  4. دقیقا در مورد آنچه کاربران می خواهند توضیح دهید.
  5. در یک موضوع خاص تمرکز کنید.
  6. بک لینک هایی را از سایت های دیگران بگیرید.
  7. مرتباً مطالب را به روز کنید و تازه نگه دارید (در صورت لزوم)
  8. همه موارد بالا را سریع و ایمن انجام دهید.

 

موضوع این است که رتبه بندی در گوگل بر اساس ایجاد محتوایی است که جستجوگران به دنبال آن هستند ، ارائه یک تجربه کاربری خوب و اثبات به گوگل که شما بهترین نتیجه برای عبارت کلیدی مورد نظر هستید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *