سئو

CDN چیست؟ و چگونه کار میکند؟

مشخص است که بازدید کنندگان ، صفحات وب با سرعت لود آهسته را ترک میکنند. این بدان معناست که شما برای بازدیدکنندگان وب سایت خود ، باید سایتی با سرعت مناسب تهیه کرده باشید. شما برای سرعت بخشیدن به صفحات وب سایت خود ، به یک شبکه تحویل محتوا (CDN) نیاز دارید. برای اینکه بدانید cdn چیست ادامه مطلب را با ما همراه باشید.

 

CDN چیست؟

این یکی از کلمات ، در دنیای کلمات اختصاری مرتبط به بازاریابی است که همگی مربوط به عملکرد داخلی وب سایت شماست.

برای درک اینکه CDN چیست ، تصور کنید که وب سایتی در سرور خود در تهران میزبانی کرده اید. ما اغلب به این فکر نمی کنیم که وب سایت ها در یک مکان فیزیکی قرار دارند. اما یک وب سایت و تمام محتوای آن باید در جایی که سرور مبدا نامیده می شود باشد.

بنابراین چگونه این محتوا و اطلاعات از سرور مبدا در تهران به مرورگر یک بازدید کننده در اصفهان هدایت می شوند؟ یا شیراز؟ و یا شهرهای دیگر.

در این پست ، CDN  ها ، هدف آنها ، نحوه کار و نحوه استفاده از آنها را تعریف خواهیم کرد. سپس برخی از سیستم عامل ها را که شامل یک CDN  داخلی مانند CMS Hub است و همچنین ارائه دهندگان CDN  که می توانند به شما در ایجاد یک وب سایت سریع یا سرعت بخشیدن به یک وب سایت موجود کمک کنند ، را بررسی خواهیم کرد.

برای درک چگونگی ، بیایید به وب سایت خود در تهران ، برگردیم. هر بار که بازدید کننده آدرس سایت شما را در مرورگر خود تایپ می کند ، مرورگر باید از سرور مبدا شما بخواهد تا محتوای شما را بر روی صفحه ، ارسال و نمایش دهد. اگر بازدید کننده در کرج باشد ، چندان سخت نیست.اما اگر بازدیدکننده هایی از اصفهان ، شیراز ، بندر عباس و حتی شهرهای دیگر وارد سایت شوند چالش برانگیزتر می شود. این مساله نه تنها باعث طی شدن مسافت زیادی برای محتوای شما می شود بلکه به مسیریابی های بسیار متفاوتی نیز نیاز دارد.

 

این جایی است که CDN به کمک شما می آید. به جای اینکه یک سرور ، محتوا را از تهران به شیراز ، بندرعباس و دیگر شهرها ارسال کند ، CDN  از سرورهای مختلفی در شبکه ، که به بازدید کننده نزدیک تر هستند برای تحویل محتوا استفاده می کند.

 

هدف اصلی CDN چیست؟

هدف اصلی CDN   ارائه هر نوع محتوای دیجیتال به طور کارآمد و ایمن به بازدیدکنندگان است ، فارغ از اینکه در کجای دنیا قرار دارند و از چه دستگاهی استفاده می کنند.

 

باید دو عامل عمده را در نظر بگیرند. اول فاصله جغرافیایی است. وقتی بازدید کننده ای به وب سایت شما دسترسی پیدا می کند – چه تهران باشد چه شیراز ، بندر عباس و یا هر نقطه ی دیگری ، شما می خواهید نزدیکترین سرور به آنها ، وب سایت شما را بارگزاری و نمایش دهد. دلیل آن این است که هرچه سرور از نظر جغرافیایی به کاربر نزدیکتر باشد ، محتوا سریعتر تحویل می شود.

دومین عاملی که CDN باید در نظر بگیرد ترافیک است.

تصور کنید که یک پست در وب سایت خود ارسال می کنید و ویروسی می شود. یا تصور کنید که یک دلیل برای درخواست های خارجی مانند حمله DoS وجود دارد. هرگونه افزایش ترافیک به وب سایت شما ، فشار زیادی را بر سرور شما وارد می کند.

بدون CDN ، این امر ممکن است باعث آفلاین شدن سرور شما شود و از دسترسی بازدید کنندگان به سایت شما جلوگیری کند. با این وجود ، با استفاده از CDN ، این ترافیک در چندین سرور توزیع می شود و از این طریق فشار وارد شده بر سرور اصلی شما کاهش یافته و سایت شما به صورت آنلاین باقی می ماند.به همین دلایل ، CDN  ها برای بهبود سرعت و عملکرد کلی وب سایت هایی که دارای دامنه جهانی هستند و همچنین وب سایت هایی که به طور منظم دچار افزایش ترافیک یا بازدید زیاد می شوند ، ضروری هستند.

اکنون که تعریف و هدف CDN را فهمیدیم ، بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه عملکرد آن داشته باشیم.

 

CDN ها چطور کار می کنند.؟

هنگامی که یک بازدید کننده به وب سایت شما دسترسی پیدا می کند و نزدیکترین سرور به آنها ، وب سایت شما را تحویل و نمایش می دهد ، آن سرور کپی از مطالب و اطلاعات وب سایت شما را می سازد.این پرونده ها که شامل صفحات HTML ، فایل های جاوا اسکریپت ، تصاویر و فیلم ها هستند ، برای ذخیره سازی در درایو های حالت جامد و دیسک سخت SSD و HDD یا در حافظه دسترسی تصادفی (RAM) ذخیره می شوند.

به این ترتیب ، وقتی بازدید کننده دیگری در همان قسمت از جهان تلاش می کند به وب سایت شما دسترسی پیدا کند ، CDN  می تواند درخواست را از سرور مبدا به نزدیک ترین سرور خود هدایت کند. سپس آن سرور می تواند محتوا را خیلی سریعتر تحویل دهد زیرا فاصله کمتری برای پیمایش دارد.

این ها برای کاربر نهایی قابل درک و مشاهده نیست ، بنابراین آنها به سادگی بارگیری صفحه را همانطور که انتظار می رود می بینند و با زمان انتظار کمتری مواجه می شوند.

فراتر از سرعت بخشیدن به تحویل محتوا ، CDN ها همچنین می توانند به محافظت از سایت شما کمک کنند زیرا در مقابل سرور backend شما قرار دارند.آنها می توانند به عنوان یک محافظ برای سایت شما عمل کنند ، حمله به وب سایت شما را مسدود کرده و جریان ترافیک ورودی را کنترل می کنند تا بار هر سرور متعادل شود.

 

نحوه استفاده

به دو روش می توانید از CDN استفاده کنید .می توانید یک بستر ساخت وب سایت با CDN داخلی انتخاب کنید ، یا می توانید  از فروشنده CDN خریداری کنید.

اگر از یک فروشنده خریداری کنید ، باید با تغییر در پیکربندی های DNS دامنه و زیر دامنه ها ، آن را به عنوان دروازه  ورودی پیش فرض برای تمام ترافیک ورودی قرار دهید. این باعث که همه بازدید کنندگان ، به جای سرور شما به CDN شما هدایت شوند.

این ممکن است پیچیده به نظر برسد ، اما اکثر فروشندگان برای ساده سازی مراحل ، آموزش گام به گام یا کمک عملی را ارائه می دهند.

در زیر به چند گزینه مختلف برای ساخت سایت با CDN نگاهی خواهیم انداخت .

 

بهترین CDN ها

CDN ها می توانند تأخیر را کاهش دهند ، سرعت صفحه را افزایش دهند ، مصرف پهنای باند را به حداقل برسانند و سایر موارد و حملات ناخواسته ، که سایت شما را هدف قرار می دهند مسدود کنند. اگر تمایل دارید بدانید بهترین نوع از انواع CDN چیست ؟ بیایید به چند گزینه زیر نگاه کنیم.

 

  • HubSpot CMS Hub

اگر برای میزبانی وب سایت خود از CMS Hub استفاده می کنید ، از قبل CDN داخلی دارید. هیچ پیکربندی ، نصب یا حساب اضافی مورد نیاز نیست و شما مجبور نیستید از ارائه دهنده شخص ثالث خریداری و نصب کنید.با استفاده از این CDN ، نه تنها محتوای شما به سرعت ، ایمن و با تأخیر کمتری در سراسر جهان ارائه می شود ، همچنین می توانید حجم حملات احتمالی را در سایت ردیابی کنید تا وب سایت ، وبلاگها و میزبانهای CMS خود را ایمن نگه دارید.

این بدان معناست که شما می توانید بدون نگرانی در مورد توزیع ، عدم اعتبار بخشیدن به حافظه پنهان یا حملات آنلاین ، بر ساخت یک سایت عالی تمرکز کنید.

درباره سایر ویژگی های امنیتی CMS Hub  ، از جمله فایروال برنامه وب و SSL  و عضویت SSO ، اطلاعات بیشتری کسب کنید.

 

  • CloudFlare CDN

Cloudflare   دارای یک شبکه جهانی از مراکز داده است که 200 شهر در بیش از 90 کشور را دربرمی گیرد و بیش از 26 میلیون ویژگی اینترنت را پشتیبانی می کند. Cloudflare درخواست های محتوا را در سریعترین و قابل اعتمادترین مسیرهای شبکه خود ارسال می کند.

Cloudflare  یک طرح رایگان و همچنین سه برنامه پولی برای مشاغل کوچک و شرکتی ارائه می دهد که از 20 دلار در ماه شروع می شود.

 

  • Amazon CloudFront

Amazon CloudFront  یک سرویس CDN است که داده ها ، فیلم ها ، برنامه ها و API ها را به طور ایمن به مشتریان در سراسر جهان ارائه می دهد. آمازون  CloudFront  که به تأخیر کم و سرعت انتقال بالا مشهور است ، توسط  سایر شرکت های بزرگ برای مدیریت جهش در ترافیک و امنیت استفاده می شود.

 

سرعت سایت خود را افزایش داده و رشد کنید

آیا به دنبال عملکرد سریع وب سایت ، حفاظت از DDoS ، جلوگیری از، از دست دادن داده ها و کاهش ربات هستید؟ CDN  را امتحان کنید.

چه از یک پلت فرم با CDN داخلی استفاده می کنید و چه بخواهید یکی از فروشندگان ، آن را تهیه کنید ، چنین خدماتی می تواند شما را قادر سازد که یک وب سایت پربازدید ایجاد کنید و به مخاطبان جهانی برسید.

 

مطالعه ی بیشتر :

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *