مشاوره, وردپرس

سیستم مدیریت محتوا چیست

 

 

 کلمات اختصاری زیادی در دنیای تجارت وجود دارد که باید آنها را بشناسید SEO  ، CRM ، SERP ،  CDN و CMS  که این ها فقط تعداد خیلی کمی از این اصطلاحات مهم هستند.اما در اینجا قصد داریم در مورد سیستم مدیریت محتوا ( CMS ) صحبت کنیم.

در این بین سیستم های مدیریت محتوا از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند برای اینکه بیش از نیمی از وب سایت های جهان با آن ها ساخته شده اند. CMS مخفف عبارت Content Management System  به معنای سیستم مدیریت محتوا می باشد. که راهی برای ساختن ساده تر سایت های اینترنتی با اطلاعات و دانش محدود تر می باشد.

در این پست ، ما تعریف خواهیم کرد که CMS چیست و چگونه کار می کند. سپس بررسی خواهیم کرد که چگونه می توانید از CMS برای مدیریت زیرساخت های سایت خود استفاده کنید . تا بتوانید روی ایجاد محتوای جالب توجه که منجر به بازدید و کلیک بیشتر سایت شما میشود تمرکز کنید.

و در انتها با بررسی تعدادی از سیستم های مدیریت محتوای محبوب کار خود را پایان خواهیم داد.

با استفاده از CMS می توانید محتوا را در یک محیط کاربر پسند ایجاد ، مدیریت ، اصلاح و منتشر کنید. شما می توانید به جای کد نویسی ، با استفاده از قالب ها و افزونه های موجود ، طراحی و عملکرد سایت خود را شخصی سازی کنید. می توانید چندین کاربر داشته باشید که در back-end سایت کار کنند .

شاید از خود بپرسید که یک سیستم چگونه همه این کارها را انجام می دهد. برای پاسخ به این سوال ، بیایید نگاهی دقیق تر به نحوه عملکرد سیستم های مدیریت محتوا  بیندازیم.

 

سیستم مدیریت محتوا چطور کار میکند؟

 

برای درک نحوه عملکرد CMS ، ابتدا باید درک کنید که ساخت سایت از ابتدا چگونه است.  شما برای افزودن متن ، تصاویر ، منو های ناوبری و سایر عناصر سازنده یک سایت ، با HTML شروع می کنید. سپس می توانید CSS را اضافه کنید تا این عناصر را متناسب با ظاهر و احساس منحصر به فرد برند خود تنظیم کنید.

شما با نوشتن  JavaScript  می توانید قابلیت های پیشرفته تری به سایت خود ، مانند اسلاید های CTA اضافه کنید. سپس باید این فایل HTML را در سرور خود بارگذاری کنید تا در پایگاه داده شما ثبت شود.

به نظر پیچیده می رسد ، بله؟  برای توسعه دهندگان و سایر کاربران پیشرفته و با تجربه در زمینه تولید وب سایت ، ساخت یک سایت از ابتدا ممکن است خیلی مشکل نباشد. اما برای کسانی که مهارت کدنویسی یا زمان و منابع لازم برای ساختن سایت از ابتدا و نگهداری آن را ندارند ، می توانند از CMS استفاده کنند.

 

نحوه استفاده از cms

 

CMSاز دو قسمت اصلی تشکیل شده است: یک برنامه مدیریت محتوا (CMA) و یک برنامه تحویل محتوا . (CDA)

این دو قسمت باعث می شوند تا شما با خیال راحت فقط بر روی ظاهر سایت خود تمرکز کنید.

به عنوان مثال ، به جای شروع با یک صفحه HTML خالی ، ویرایشگر متن را باز می کنید و می توانید متن پررنگ ، پیوند و CTA اضافه کنید و با کمک خاصیت کشیدن و رها کردن (drag & drop )  و چند کلیک ساده می توانید ظاهر سایت خود را بدون استفاده از html ,css, java و … شخصی سازی کنید.

در اینجا نگاهی به چگونگی ایجاد یک پست وبلاگ با استفاده از وردپرس می پردازیم.

 

برای ایجاد تغییرات دیگر در سایت خود ، فقط نیاز است به قسمت مناسب در پنل مدیریت بروید. این وظیفه ی CMA می باشد که تغییرات در یک رابط بصری ایجاد می شود و شما نیازی به دانستن کدهای پشت پرده ندارید. و در نهایت برای انتشار به جای بارگذاری در سرور فقط کافیست دکمه های انتشار و ذخیره سازی را کلیک کنید.

حال که فهمیدیم CMS چیست ، چگونه کار می کند و چگونه از آن استفاده می کنیم ، بیایید مزایای استفاده از سیستم مدیریت محتوا در ساخت سایت را بررسی کنیم.

 

 

چرا به سیستم های مدیریت محتوا نیاز داریم؟

 

ما قبلاً به برخی از مزایای استفاده از CMS اشاره کرده ایم ، اما بیایید چند مورد خاص که می تواند بر روند راه اندازی ، بهره وری و دید آنلاین شما تأثیر بگذارد را بررسی کنیم.

 

     1.نیازی به کد نویسی ندارد .

سیستم های cms  با ایجاد بستری بدون نیاز به کد نویسی ، به انقلابی در طراحی سایت کمک کرده اند.

دیگر دوران اعتماد به طراحان وب برای ایجاد کسب و کار آنلاین برای مشاغل شما گذشته است.

شما می توانید محتوا را ایجاد و مدیریت کنید ، طراحی سایت خود را سفارشی کنید و برنامه های افزودنی را برای افزودن قابلیت به سایت خود نصب کنید. (همه بدون کدنویسی  ( توجه به این نکته مهم است که اکثر سیستم ها به شما امکان افزودن کد برای کنترل بهتر وب سایت را به ما میدهند.

در نتیجه ، کاربران با دانش فنی کم و زمان محدود هم می توانند یک وب سایت قدرتمند برای تجارت خود بسازند.

 

     2.کاربری آسان

 

چندین کاربر می توانند به طور همزمان به back end سیستم CMS دسترسی داشته و کار کنند . این بدان معناست که در هر لحظه، بازاریابان شما می توانند محتوا تولید کنند ، متخصصان IT پروتکل های امنیتی را اجرا می کنند و توسعه دهندگان کد سفارشی را به موضوع شما اضافه می کنند.  در واقع ، همه آنها می توانند به صورت همزمان بر روی ظاهر و امکانات سایت کار کنند.

به طور خلاصه ، CMS می تواند به بهبود روند کار و بهره وری در تیم شما کمک کند.

 

     3.ویژگی های سئو و برنامه های افزدونی

 

سیستم های مدیریت محتوا  ویژگی های داخلی و همچنین افزونه هایی را برای کمک به شما در بهینه سازی سایت خود برای موتورهای جستجو ارائه می دهند.

با استفاده از این ابزار ها می توانید:

  • عنوان صفحه و توضیحات متا را سفارشی کنید
  • لینک های سئو فرندلی انتخاب کنید
  • سایت مپ را ایجاد کنید
  • به تصاویر ویژگی alt را اضافه کنید
  • ریدایرکت 301 اضافه کنید
  • بهینه سازی زمان لود شدن صفحات

 

اجرای این روش ها به بهبود رتبه ی سایت شما نزد گوگل کمک شایانی خواهد کرد.

 

     4.قالب های از پیش طراحی شده

 

اکثر CMS ها  دارای مجموعه ای از قالب های از پیش طراحی شده هستند که می توانید برای شخصی سازی سریع ظاهر سایت خود از آنها استفاده کنید.

به عنوان مثال ، انتخاب قالب ریسپانسیو باعث می شود که بدون نیاز به کد نویسی سایت شما در هر دستگاهی خوب جلوه کند . قالب ها نه تنها در راه اندازی سایت شما در زمان طراحی صرفه جویی می کنند ، بلکه می توانند باز طراحی سایت شما را بسیار ساده تر و سریع تر انجام دهند.

 

     5.به روز رسانی ساده

همانطور که در بالا بحث شد ، CMS  به شما امکان می دهد سریعتر و آسان تر تغییرات را در سایت خود ایجاد کنید.  از بروزرسانی های مهم ، مانند طراحی مجدد وب سایت ، تا به روزرسانی های جزئی ، مانند تغییر تصویر در صفحه اصلی.

به جای استخدام یک توسعه دهنده مستقل یا تلاش برای ویرایش کد ، می توانید به داشبورد سیستم مدیریت محتوا بروید و محتوای وب سایت خود را به روز و ویرایش کنید. با این کار می توانید محتوای خود را کاملا پویا و مرتبط نگه دارید.

اگر سایت شما در حال رشد است ، ممکن است لازم باشد برای پاسخگویی به نیازهای خود سایت را ارتقا دهید. با بررسی برخی از بهترین سیستم های CMS در زیر می توانید جستجوی خود را شروع کنید.

 

در اینجا میخواهیم چند نمونه از انواع سیستم های مدیریت محتوا را بررسی کنیم تا متوجه شویم کدام نمونه برای کسب و کار و مناسب تر می باشد.

 

          1. وردپرس

وردپرس یک بستر است که میلیون ها سایت به وسیله ی آن طراحی و ساخته شده اند.  شما می توانید با استفاده از این سیستم به راحتی و به سرعت یک سایت وردپرسی بسازید و سپس آن را با هر یک از هزاران افزونه و قالب موجود در فهرست رسمی وردپرس یا سایر سایت های شخص ثالث ، شخصی سازی کنید.

آیا می خواهید فرم ها و گفتگوی زنده را به سایت خود اضافه کنید؟ موضوعات ، مطالب ، نمونه کارها و … را به سایت خود اضافه کنید؟ با بهره گیری از افزونه ها و موضوعاتی مانند این ، می توانید یک تجربه منحصر به فرد خاص برای نام تجاری خود ایجاد کنید.

برای کسب اطلاعات بیشتر مقاله ی وردپرس چیست را مطالعه کنید.

 

          2. جوملا

طراحان سایتی که به دنبال قابلیت های بیشتری هستند که مستقیماً در سیستم عامل تعبیه شده باشد ممکن است یک گزینه دیگر مانند جوملا را نیز امتحان کنند.  همانند وردپرس ، جوملا هم یک CMS متن باز است.

آنچه جوملا را متمایز می کند پشتیبانی چند زبانه داخلی و گزینه های پیشرفته مدیریت کاربر و محتوا است که آن را برای عضویت ، انجمن و سایت های شبکه های اجتماعی ایده آل می کند.

 

          3. دروپال

دروپال یک سیستم مدیریت محتوا بسیار انعطاف پذیر است که مورد علاقه شرکت های بزرگ و سازمان های دولتی مانند ناسا است. اگرچه برای استفاده کامل از قدرت این پلتفرم به تجربه توسعه وب نیاز خواهید داشت ، اما برای شروع ابتدایی آن نیاز به این میزان تجربه نیست.

شما می توانید از بین 44000 ماژول موجود و هزاران تم رایگان در مخزن آن ، برای ساختن یک سایت پیچیده که حجم زیادی از داده ها و ترافیک سنگین را مدیریت می کند انتخاب کنید.

 

برای سایت خود از CMS استفاده کنید.

استفاده از سیستم مدیریت محتوا برای ساخت و مدیریت سایت می تواند به رشد شما در طول زمان کمک کند.  CMS نه تنها تمام محتوای وب شما را در یک مکان ذخیره می کند ، بلکه امکان بروزرسانی سریع و آسان را فراهم می کند و قالب ها و برنامه های افزودنی را برای شخصی سازی سایت شما ارائه می دهد.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *