سئو

موتور جستجو چگونه کار میکند؟

الگوریتم های گوگل چطور کار میکنند ؟

 

با توجه به میزان اطلاعات موجود در وب ، یافتن آنچه شما نیاز دارید بدون مرتب سازی آن تقریباً غیرممکن است. موتور جستجو گوگل  دقیقاً برای این کار طراحی شده اند: از میان صدها میلیارد صفحه وب در فهرست جستجوی ما ، شما می توانید مرتبط ترین و مفیدترین نتایج را در کسری از ثانیه بیابید.

این سیستم های رتبه بندی نه از یک ، بلکه از مجموعه ای از الگوریتم ها تشکیل شده است. برای به دست آوردن مفیدترین اطلاعات ، الگوریتم های جستجو عوامل زیادی را بررسی می کنند ، از جمله کلمات جستجوی شما ، تخصص منابع و مکان و تنظیمات شما و … در بسیاری از جستجوها زمان انتشار مطالب بسیار مهم می باشد. عنوان مثال ، تازه بودن محتوا نقش بیشتری در پاسخ به سوالات مربوط به موضوعات خبری فعلی دارد تا تعاریف فرهنگ لغت. در واقع در جستجوی خبر زمان انتشار بسیار مهم می باشد و افراد دنبال جدید ترین خبر ها هستند اما در حوزه ای مانند فرهنگ لغت این ویژگی وجود ندارد.

 

 

 

موارد ذکر شده در ادامه 5 عامل مهمی هستند که باعث تعیین مطالب نمایش داده به شما در موتورهای جستحو می باشد. بیشتر بیاموزید:

 

معنای عبارت جستجو شده ی شما برای موتور جستجو:

برای نمایش مطالب مرتبط با جستجوی شما ، ابتدا باید مشخص کنیم که به دنبال چه اطلاعاتی هستید. (هدف پشت پرسش شما ) درک هدف اساساً مربوط به درک زبان و جنبه ای حیاتی از جستجو است. ما مدل های زبانی را ایجاد می کنیم تا سعی کنیم بهتر بتوانیم در بین موارد مرتبط و هم معنا جستجو را انجام دهیم.

این مدل های زبانی شامل گام هایی به ظاهر ساده مانند تصحیح اشتباهات املایی است که به درک بهتری از آنچه مورد نظر شما بوده است تبدیل می شود. به عنوان مثال ، سیستم مترادف ، به موتور جستجو  کمک می کند تا بفهمد که منظور شما از چند کلمه ی هم معنا یک موضوع واحد می باشد. این قابلیت ، باعث می شود که عبارت “نحوه تغییر لامپ” را با صفحاتی که نحوه تعویض لامپ را توضیح می دهند مطابقت دهد. توسعه این سیستم بیش از پنج سال به طول انجامید و نتایج را در بیش از 30 درصد جستجوها در سراسر جهان به میزان قابل توجهی بهبود بخشید.

فراتر از مترادف ها ، الگوریتم های جستجو نیز سعی می کنند بفهمند چه دسته ای از اطلاعات را دنبال می کنید. آیا کلماتی مانند “مرور” یا “تصاویر” یا “ساعات کار” وجود دارد که نشان دهنده نیاز به اطلاعات خاصی در پشت جستجو است؟ یا مثلا این جستجو به زبان فرانسوی نوشته شده است و نشان می دهد که می خواهید به آن زبان پاسخ دهید؟ یا در جستجوی مشاغل نزدیک هستید و اطلاعات محلی می خواهید؟

 

ارتباطات صفحات وب:

در مرحله بعد ، الگوریتم ها محتوای صفحات وب را تجزیه و تحلیل می کنند تا ارزیابی کنند که آیا این صفحه حاوی اطلاعاتی است که شما در نظر دارید . یا خیر

اساسی ترین سیگنال ، مربوط به زمانی است که یک صفحه وب دارای کلمات کلیدی مشابه عبارت جستجوی شما باشد. اگر آن کلمات کلیدی در صفحه ظاهر شوند ، یا در سرفصل ها و متن ظاهر شوند ، احتمالاً اطلاعات مرتبط خواهند بود. فراتر از تطبیق کلمات کلیدی ساده ، از داده های تعاملی جمع آوری شده و ناشناس برای ارزیابی اینکه آیا نتایج جستجو به پرس و جوها مربوط است یا خیر ، استفاده خواهد شد. این داده ها را به سیگنال هایی تبدیل میشوند که به سیستم های ماشینی کمک می کند تا ارتباط را بهتر برقرار کنند.

این سیگنال های مرتبط ، به موتور جستجو کمک می کند تا ارزیابی کنند که یک صفحه وب به جای تکرار یک عبارت کلیدی در متن شامل پاسخ مناسب و دقیقی برای هدف مخاطب باشد. برای مثال : وقتی “سگ” را جستجو می کنید ، احتمالا صفحه ای با صدها عبارت سگ نمیخواهید. با در نظر گرفتن این موضوع ، الگوریتم ها ارزیابی می کنند که هدف شما فراتر از کلمه کلیدی “سگ” است. مانند تصاویر سگ ها ، فیلم ها یا حتی لیستی از نژادها.

 

 

رتبه بندی صفحات مفید:

 

برای یک سرچ معمولی هزاران و یا حتی میلیون های صفحه ی وب وجود خواهد داشت. بنابراین برای کمک به رتبه بندی بهترین صفحات ، در ابتدا ما الگوریتم هایی را برای ارزیابی میزان مفید بودن این صفحات وب می نویسیم.

این الگوریتم ها صدها عامل مختلف را تجزیه و تحلیل می کنند تا بهترین اطلاعات را از نظر تازه بودن محتوا ، میزان حضور کاربر ها در صفحه ی وب مورد نظر و اینکه آیا صفحه رابط کاربری کاربری خوبی دارد یا خیر ، ارائه دهد. به منظور ارزیابی قابلیت اطمینان و اعتبار در آن  موضوع ، ما به دنبال سایت هایی هستیم که به نظر می رسد کاربران برای آن ارزش بیشتری قائل هستند. اگر سایر وب سایت های برجسته در این زمینه به صفحه لینک می دهند ، این نشانه خوبی است که اطلاعات از کیفیت بالایی برخوردار است.

بسیاری سایت در وب وجود دارند که سعی می کنند از طریق تکنیک هایی مانند تکرار مکرر کلمات کلیدی یا خرید پیوندهایی که رتبه صفحات  را بالا می برند ، در بالای نتایج جستجو قرار بگیرند. این سایت ها تجربه کاربری بسیار ضعیفی را ارائه می دهند و حتی ممکن است کاربران را گمراه کنند. بنابراین الگوریتم هایی برای شناسایی هرزنامه ها و حذف سایتهایی که دستورالعمل های گوگل را نقض میکنند نوشته خواهد شد.

محتوای موجود در وب دائما در حال تغییر است و گوگل بطور مداوم کیفیت سیستم های خود را اندازه گیری و ارزیابی می کند تا اطمینان حاصل شود که بتواند در نمایش اطلاعات به کاربران همیشه در بالاترین سطح ممکن قرار بگیرد.

 

قابلیت استفاده از صفحات وب :

 

هنگام رتبه بندی نتایج ، موتور جستجو گوگل بررسی می کند که آیا استفاده از این صفحات برای کاربران ساده خواهد بود یا خیر؟ هنگامی که الگوریتم ها به روز رسانی می شوند همیشه به این سمت حرکت خواهند کرد که صفحاتی به کاربر نمایش داده شود که کاربر از حضور در ان صفحه تجربه ی بهتری را کسب کند.

این الگوریتم ها مواردی را تجزیه و تحلیل می کنند که نشان می دهد آیا همه کاربران ما قادر به مشاهده نتیجه هستند ، مانند اینکه آیا سایت به درستی در مرورگرهای مختلف ظاهر می شود یا خیر. آیا برای همه انواع دستگاه ها و اندازه ها ، از جمله لپ تاپ ، تبلت و تلفن های هوشمند طراحی شده است. و اینکه آیا زمان بارگذاری صفحه برای کاربران با اتصال به اینترنت کند خوب عمل می کند یا خیر.

از آنجا که صاحبان وب سایت می توانند قابلیت استفاده از سایت خود را بهبود بخشند ، گوگل تلاش میکند تا صاحبان سایت را از تغییرات مهم در الگوریتم های خود مطلع کند.

در اینجا می توانید اطلاعات بیشتری در مورد ابزارها و نکاتی که گوگل به صاحبان سایت ارائه می دهد پیدا کنید.

 

مطالب و تنظیمات :

اطلاعاتی مانند موقعیت مکانی شما ، سابقه جستجوی گذشته و تنظیمات جستجو همگی به گوگل کمک می کنند تا نتایج شما را مطابق با آنچه در آن لحظه برای شما مفید و مناسب است ، تنظیم کند.

گوگل از کشور و مکان شما برای ارائه محتوای مربوط به منطقه شما استفاده می کند. و در برخی موارد ، ممکن است نتایج شما را با استفاده از اطلاعات مربوط به فعالیت جستجوی اخیر شما شخصی سازی کند. به عنوان مثال ، اگر “بارسلونا” را جستجو کرده اید و اخیرا “بارسلونا در مقابل آرسنال” را جستجو کرده اید ، این می تواند سرنخ مهمی باشد که می خواهید اطلاعاتی در مورد باشگاه فوتبال داشته باشید ، نه شهر.

 

نتیجه گیری :

 

مطالب منتشر شده در سایت رو صرفا برای موتور های جستجو بهینه سازی نکنید . در تمام مراحل تولید محتوا و بهینه سازی سایت به کاربر و تجربه ی کاربری سایتتون توجه بفرمایید تا بتوانید بهترین نتایج رو در موتور جستجوی گوگل داشته باشید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *